Ninetology Terbang Ke ASEAN Dengan Style!


Assalamualaikum semua
     
   


Ninetology kini menapak maju lagi! Baru-baru ini, aku dijemput untuk sama-sama memeriahkan satu majlis Ninetology iaitu "Ninetology Wrapping Plane Livery" di Sepang Aircraft Engineering. 


Majlis ini bertujuan untuk mempromosi Ninetology ke pasaran ASEAN dan sebagai satu simbolik untuk menembusi pasaran yang lebih luas lagi. Tahun lepas, Ninetology telah mencipta rekod penjualan yang sangat baik dan memberangsangkan. Ninetology telah berjaya menguasai pasaran tempatan sebanyak 12 peratus dan memberi pulangan RM 180 juta.  Disebabkan oleh itu, mereka berani dan terus mengorak langkah lebih maju untuk menguasai pasaran yang  lebih luas.


"The company established its revenue target of RM 380 million by the end of 2014, projected from its expansion plans into Philippines , Thailand and Vietnam. We also have sold over 1 million units to date and have expanded into Indonesia as of September 2013." - Sean Ng, CEO Ninetology ASEAN.


Menurut beliau lagi, Ninetology turut melabur sejumlah RM 5 juta untuk membuka lebih banyak cawangan @ experiential centres di 9 lokasi seluruh negara menjelang tahun 2015. Dengan pelaburan ini, pasaran dalam negara lebih kukuh dan menjadikan Ninetology, jenama terbaik di Malaysia. 


KEMPEN WOW FOR ALL


Kempen WOW FOR ALL adalah satu kempen sepanjang tahun yang berfungsi untuk memberikan "WOW" kepada orang ramai. Kempen ini dimulakang dengan pelancaran telefon pintar model terkeni dari Ninetology iaitu U9 J1. Telefon yang sangat berbaloi untuk dimiliki dengan harga mesra pengguna ini didatangkan dengan 4 pilihan warna yang semua cantik-cantik belaka. Dengan perisian Android, Ninetology memberikan satu kepuasan dalam sebuah telefon pintar hanya dengan harga RM 199. 


PELANCARAN MODEL TERKINI : U9J1

Bukan itu sahaja, dengan kempen WOW FOR ALL ini juga, Ninetology akan melancarkan satu Cabutan Bertuah Bulanan (#9Giveaway) yang akan diadakan setiap 9hb setiap bulan. Pastinya hadiah yang diberikan semua syok-syok belaka! Mesti korang tak nak lepaskan peluang kan? Aku sendiri, Alhamdulillah salah seorang pemenang Lucky Draw Ninetology U9!

Sekali lagi, aku ucapkan tahniah pada Ninetology atas pencapaian dan kejayaan jualan yang sangat membanggakan! Moga-moga Ninetology mampu memberi saingan sengit kepada pengeluar telefon pintar yang lain. 


Untuk maklumat lanjut, klik link-link di bawah :


Website Ninetology :

Website Ninetology - U9J1 :

Facebook Ninetology :



Daftar Lengkap Nominasi Panasonic Gobel Awards 2014

Panasonic Gobel Awards 2014 adalah acara penganugerahan Panasonic Gobel Awards ke-17 yang merupakan ajang apresiasi bergengsi bagi insan pertelevisian Indonesia yang diselenggarakan pada malam tanggal 5 April 2014 mendatang di Assembly Hall JCC, Jakarta. Acara Panasonic Gobel Awards edisi ini bertema "Berani Berekspresi".


Panasonic Gobel Awards ke-17 tahun ini mengurangi 10 kategori, sehingga jumlah kategori PGA tahun ini mencapai angka 22 dari jumlah kategori sebelumnya yakni 32. Malam puncak Panasonic Gobel Awards tahun ini akan disiarkan secara langsung oleh RCTI.

Sistem pemilihan dimulai dengan penentuan nominasi per tiap-tiap kategori oleh sejumlah tim verivikasi dari insan televisi Indonesia yang terdiri dari 9 perwakilan industri pertelevisian, seperti beberapa stasiun TV, production house, Komisi Penyiaran Indonesia, artis/ aktor dan lainnya. Penentuan didasarkan atas peringkat (ratings) acara yang tertinggi dan penentuan melalui jajak pendapat via telepon (phone interview).


Panasonic Gobel telah membuka poling ke publik untuk 22 kategori pada 19 Maret 2014 hingga tanggal 3 April 2014, yang kemudian hasilnya akan disortir oleh BDO, tabulator untuk PGA ke-17, untuk mendapatkan data poling yang valid, yaitu 1 ID untuk 1 vote. Poling dapat dilakukan melalui 2 medium: SMS dan P.O. Box. Pada tahun ini, PGA menambahkan nomor premium SMS menjadi 3 nomor, dalam rangka untuk menjangkau kaum masyarakat yang lebih luas; yaitu 6288 (Linktone), 9981 (Vivanews) dan 7288 (Surya Citra Media).

Berikut daftar lengkap nominasi Panasonic Gobel Award 2014:

Daftar Top Kategori Program

Drama Seri:
1. Tukang Bubur Naik Haji
2. Berkah
3. Diam-Diam Suka
4. Anak-Anak Manusia
5. Cinta 7 Susun

Kuis & Game Show:
1. Rezeki Ramadhan Luwak White Coffe
2. Mission X
3. New Famili 100
4. Gila Makan
5. World Record

Infotainment:
1. Hot Shot
2. Intens
3. Silet
4. Halo Selebriti
5. Kabar Kabari

Musik:
1. Konser Istimewa
2. Masterpiece
3. Tolak Angin Karnaval SCTV 2013
4. Kukubima Ener-G! Konser 7
5. MNCTV Fetival

Variety Show:
1. Eat Bulaga Indonesia
2. Dahsyat
3. Inbox
4. Campur Campur
5. I Like This

Komedi:
1. YKS
2. Opera Van Java
3. Korslet
4. Pesbukers
5. ILK Indonesia Lawak Klub

Talkshow Hiburan:
1. Hitam Putih
2. Pas Mantab
3. Sedap Malam
4. @Show_Imah
5. Buka Bukaan

Olah Raga: 

1. AFC U-19 CUP Qualification
2. Sport FIM (Friendly International Match) 

3. AFF U19 CUP 
4. AFC Asian CUP Qualification 
5. Arsenal Asia Tour 2013

Anak-anak: 

1. Little Miss Indonesia 2013
2. Hafidz Indonesia
3. Bima Satria Garuda
4. Super Boy Indonesia 2013
5. Idola Cilik 2013

Pencarian Bakat & Reality Show: 

1. X- Factor Indonesia
2. Indonesia Mencari Bakat Bersama Susu Zee 

3. Master Chef Indonesia Season 3 
4. Take Me Out Indonesia 
5. Top Chef Indonesia

Berita:
1. Topik Siang
2. Buletin Indonesia Siang
3. Patroli
4. Metro This Week
5. Lintas Petang
6. Seputar Indonesia
7. Liputan 6 Petang
8. APEC Indonesia 2013
9. Kabar Petang

Talkshow Berita & Informasi:
1. DR. OZ Indonesia
2. Lawyear Club
3. Tupperware She Cant Enlighten
4. Meja Bundar
5. Debat

Investigasi & Majalah Berita: 

1. Dua Sisi
2. Di Antara Kita
3. Menyingkap Tabir
4. Telusur
5. Sigi Investigasi

Dokumenter Gaya Hidup: 

1. On The Spot
2. Mister Tukul
3. Kain Ihram
4. Musafir
5. Dunia Binatang

FTV (Film Televisi):
1. Cintaku Super Dodol
2. Saatnya Ucapkan Cinta
3. Cinta Di Kost-an Semprul
4. Satpam Pencuri Hati
5. Cintaku Setangguh Paku Baja


Daftar Top Kategori Individu

Aktor: 

1. Dude Harlino
2. Raffi Ahmad
3. Teuku Wisnu
4. Andi Arsyil
5. Vinno G Bastian

Aktris: 

1. Citra Kirana
2. Alyssa Soebandono
3. Shireen Sungkar
4. Nikita Willy
5. Acha Septriasa

Presenter Program Hiburan: 

1. Raffi Ahmad
2. Olga Syahputra
3. Deddy Corbuzier
4. Tukul
5. Soimah

Presenter Infotainment: 

1. Fenny Rose
2. Irfan Hakim
3. Fenita Arie
4. Ruben Onsu
5. Ananda Omesh

Presenter Berita & Talkshow: 

1. Najwa Shihab
2. Jeremy Teti
3. Andi F Noya
4. Putra Nababan
5. Karni Ilyas

Presenter Olahraga: 

1. Darius Sinathriya
2. Terry Puteri
3. Donna Agnesia
4. Boy Noya
5. Rico Ceper

Komedian:

1. Sule
2. Olga Syahputra
3. Wendy Cagur
4. Deni Cagur
5. Andre Taulany. 


Denaihati

Sixth Sense Sebuah Maksud


Kumpulan Sixth Sense baru-baru ini telah mempersembahkan lagu / single terbaru mereka berjudul Sebuah Maksud di satu majlis pelancaran drama bersiri Aku Isterinya. Lagu ini akan menjadi lagu tema untuk drama tersebut yang akan bersiaran di slot Akasia TV3.

 Lagu Sixth Sense - Sebuah Maksud


*lirik lagu akan dikemaskini kelak

Program Tunas Usahawan Belia Bumiputera (Tube)

Program Tunas Usahawan Belia Bumiputera TUBE diperkenalkan bagi membantu golongan belia khususnya Bumiputera memulakan perniagaan yang melibatkan peruntukan sebanyak RM10 juta.

Tube yang akan dikendalikan SME Corp dan Kementerian Perdagangan Antarabangsa Dan Industri (MITI), melibatkan usahawan muda melalui tiga fasa sebelum diberikan geran permulaan perniagaan sebanyak RM15,000.
  • Fasa pertama ialah ketahanan jati diri yang memerlukan usahawan muda melalui latihan berbentuk fizikal dan mental.
  • Fasa kedua berkaitan bengkel perniagaan dan fasa ketiga merangkumi pelaksanaan perniagaan.
  • Fasa ketiga ialah pelaksaan perniagaan oleh peserta yang akan dapat bantuan sekiranya melepasi fasa satu dan dua.
Dibawah fasa ketiga ini juga peserta akan dibimbing oleh kaunselor perniagaan, kaunselor kewangan dan panel penasihat pakar perniagaan dari pihak SME Corp di bawah 'sistem kawan' selama 12 bulan.

Kriteria dan syarat untuk melayakkan diri ke dalam program TUBE
  • Lepasan universiti, lepasan sekolah dan daripada jabatan belia.
  • Saringan kesihatan akan dilakukan.
  • Mereka yang berumur 18 tahun ke atas.
  • Golongan perniaga  boleh menyertai bagi memantapkan lagi perniagaan.
Pengambilan kumpulan pertama program Tunas Usahawan Belia Bumiputera (Tube) dijangka pada Julai ini.

Borang permohonan boleh dibuat secara online di laman web GMB Malaysia

Review Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner

Assalamualaikum semua

Eyeliner merupakan antara basic dalam pemakaian make up. Dalam Islam pun disunatkan memakai eyeliner atau celak ini. Asalkan tidak berlebihan dan keterlaluan. Baru-baru ni, aku diberi kesempatan untuk review MissHana Eyeliner dari Natta Cosme. 



PACKAGING

Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner datang dalam bentuk pensil dan memang tipikal untuk kebanyakan eyeliner. Paling aku suka sebab packagingnya yang vintage dan mengetengahkan elemen lace. Of course lah, itu menjadi daya tarikan utama pada kaum perempuan yang biasanya suka benda-benda comel. Kedua, penggunaan colour pink-hitam lagi nampakkan ia eksklusif. Dalam bentuk pensil sebenarnya memudahkan pengguna untuk memegang dan melirik eyeliner ni pada mata. Ringan, tidak besar dan amat sesuai untuk penggunaan harian selain daripada mudah dibawa kemana-mana. 

   

Untuk sesi review kali ni, dua jenis tona warna Miss Hana Water Proof Eyeliner diberikan pada aku. Kedua-duanya warna yang mudah untuk dimatch kan dan apply pada mata. Warna-warna sebegini sangat sesuai untuk apa juga tona warna kulit kita.

1. Night Black 01
2. Choco Brown 03


Selain daripada dua tona colour di atas, Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner jugak didatangkan dalam 2 warna lain iaitu Galacy Black dan Golden Brown. 


01 - Night Black
02 - Galacy Black
03 - Choco Brown
04 - Golden Brown

PENGALAMAN SENDIRI


Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner ini memberikan olesan ringkas, cantik dan tahan lama pada mata korang. Dari segi water proof tu, biasanya untuk aku ia memberikan kesan yang bagus since bawah mata aku selalu peluh. Jadi, dengan elemen water proof ia membantu aku untuk kekalkan eyeliner dengan baik tanpa comot. Nak remove atau tanggalkan juga mudah. Biasanya aku just swipe dengan make-up remover tissue aje. Boleh tanggal! 


Gunakan Night Black & Golden Matte Eye Shadow 

HARGA

Untuk sebatang Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner ini, di Natta Cosme harganya amat berpatutan. Normal price : RM 34.90, tapi sekarang ada Promotion price : RM 24.90. Lebih menarik, kalau korang berminat nak beli dan gunakan kod khas pembaca Blog Coklateyes, korang entitled for RM 5 voucher. Jadi promo price - voucher RM 5, harga sebatang Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner ialah RM 19.90 saje!

PRODUK INFO


Produk : Miss Hana Water Proof Gel Eyeliner
Brand : Miss Hana
Packing : 1.5g
Colour Available :  01-Night Black ; 02-Galacy Black; 03-Choco Brown; 04-Golden Brown
Harga : RM 19.90 -Now & Exclusive for Blog Coklateyes Readers until 15/5/2014  
(Code : MISSHANA)
Availability : Natta Cosme ---- [CLICK HERE]


Untuk maklumat lanjut, boleh klik link-link dibawah :

Instagram : http://instagram.com/nattacosme [#NattaCosme]



Borang permohonan online skim MYHOME Perumahan mampu milik swasta

Kira-kira 10,000 individu berpendapatan sederhana bakal menikmati bantuan kewangan maksimum RM30,000 menerusi Skim Perumahan Mampu Milik Swasta (MyHome).

Menerusi skim yang bakal dilaksana pada April, pembeli yang layak boleh menggunakan bantuan itu sebagai wang pendahuluan untuk membeli rumah.

Skim MyHome adalah insentif kepada pemaju perumahan untuk mendorong mereka membina lebih banyak rumah kos sederhana rendah.

Cara pembayaran Skim MyHome.
  • Bayaran insentif RM30000 daripada harga rumah akan dibayar kepada pemaju secara upfront melalui skim MyHome  ini dan baki harga rumah akan dibiayai sendiri oleh pembeli.
  • Pembayaran RM30000 ini adalah termasuk bayaran deposit sebanyak 10% kepada pembeli apabila surat perjanjian jual beli ditanda tangani.
Syarat-syarat kelayakan
  • Warganegara Malaysia.
  • Berumur 18 tahun ke atas.
  • Pembeli rumah pertama.
  • Permohonan satu (1) unit rumah kepada setiap isi rumah.
  • Pendapatan isi rumah: 
                MyHome 1 : RM3000 – RM4000
                MyHome 2 : RM4001 – RM6000

Ciri-ciri rumah mampu  milik di bawah Skim MyHome

  • Rumah-rumah yang dibina di bawah Skim MyHome dilengkapi dengan 3 bilik tidur dan 2 bilik air. 
  • Projek di bawah Skim MyHome perlu disediakan dengan kemudahan-kemudahan asas seperti tempat letak kenderaan, dewan, surau dan taman permainan. 
Moratorium yang perlu dipatuhi oleh pembeli rumah yang layak 
  • Tempoh moratorium dikenakan selama 10 tahun. 
  • Syarat moratorium dimasukkan dalam surat tawaran kepada pembeli, Surat Perjanjian Jual Beli dan dokumen hakmilik tanah (di bawah sekatan kepentingan). 
  • Tempoh moratorium dikira bermula selepas Surat Perjanjian Jual Beli ditandatangani.
  • Pindah milik/jualan kepada ahli keluarga terdekat seperti suami/isteri/anak dibenarkan.
Cara memohon

Permohonan dibuka kepada orang ramai yang menepati syarat-syarat yang ditetapkan melalui cara-cara berikut :
  • Permohonan atas talian di http://ehome.kpkt.gov.my/
  • Muat turun borang (download) di laman web Jabatan Perumahan Negara (JPN), KPKT iaitu http://ehome.kpkt.gov.my/
  • Mengambil borang di Bahagian Perumahan, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri.
  • Borang yang telah lengkap diisi hendaklah dikembalikan kepada JPN di alamat yang berikut: 
                    Tirnbalan Ketua Pengarah(Pembangunan)
                    Jabatan Perumahan Negara, Kementerian Kesejahteraan Bandar,
                    Perumahan Dan Kerajaan Tempatan Aras 34, No. 51,
                    Persiaran Perdana Presint 4,
                    62100 Putrajaya
                    Telefon: 03-8000 8000 Faks : 03-8891 4227

Klik untuk Pendaftaran secara online Skim MyHome

Klik untuk Download borang permohonan Skim MyHome

Klik untuk Laman web myhome.kpkt.gov.my
Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Sabah,Sarawak, Selangor, Terengganu, Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Labuan, Putrajaya,

Earth Hour 2014 : Ini Aksiku ! Mana Aksimu?


WWF-Indonesia bersama Earth Hour Champions mengadakan AKSI SERENTAK: “Ini Aksiku! Mana Aksimu?” sebagai bagian dari rangkaian kegiatan kampanye Earth Hour yang tahun ini jatuh pada hari Sabtu, 29 Maret 2014 selama 1 jam mulai 20.30 – 21.30 (waktu setempat). Target aksi adalah untuk mengingatkan masyarakat aksi ramah lingkungan yang mudah dan murah dan dapat dilakukan mulai dari diri sendiri setiap hari.

Sebagai gambaran bahwa untuk seluruh Indonesia dalam waktu satu jam pada gerakan ini, bisa menghemat energi sebesar 811 megawatt atau setara dengan mematikan satu pembangkit listrik Tenaga Nuklir untuk menerangi lebih dari 1600 desa dan mengurangi pemakaian 267,3 ton karbon dioksida.

Lalu apa peran kita selaku Blogger?.... tidak ada salahnya kita ikutan untuk berpartisipasi dengan ikut mematikan listrik pada jam tersebut, tentu saja tidak online jadinya.... Namun bukan cuman hal itu yang kita bisa perbuat. Dengan tema "Ini Aksiku ! Mana Aksimu?" kita bukan cuman sekedar mematikan lampu selama 1 jam, tetapi melalui kegiatan ini prilaku ramah lingkungan dapat dipelihara dan dikembangkan untuk waktu mendatang.


"Satu Jam Kegelapan Untuk Selamatkan Bumi" 


Denaihati

Tag Thursday : Get To Know Me!

Assalamualaikum semua

Zaman tag-tag ni aku rasa aku rajin buat masa zaman awal menulis blog. On that time, memang have fun sangat bila ada kawan blogger tag. Well, being honest I miss those early days! Bagus betul budak Sabrina ni. Aku baca blog dia terus terminat nak join Tag Thursday ni. So, check it out :)



1. What is your nickname?
Syukur Alhamdulillah, nama aku panjang ada 3 ketul. Jadi ada banyak pilihan untuk orang panggil aku. Family dan kawan-kawan belajar panggil aku Fateen @ Ateen, tapi for my virtual friends especially blog memang kenal dan panggil aku;  Nani. 

2. What was your favourites subject in school?
Great question! Sejarah. Aku memang minat sangat dengan sejarah. Yes, aku tau ramai yang tak berapa gemar sejarah sebab ia membosankan, tapi untuk aku sejarah buat aku berfikir dan explore the whole world!

3. What's your favourite drink?
Mineral water! Takde lain. Aku pergi mana-mana, memang ni lah aku usung dan aku suka!

4. Favourite song at the moment?
Fading Flower by Yuna. Sumpah lagu tu best gila. Cuba try dengar. Dalam maksud dia.

5. What would you name your children?
Semua perempuan selalu berangan tang ni walaupun padahal belum ada calon suami. Baru semalam aku cerita dengan mak-ayah, kalau ada anak esok nak letak nama Ariff Tarmyzi. Kalau perempuan pulak, entah tak fikir. Cuma berkenan sangat nama Insyirah. 

6. Do you participate in any sports?
Urgggh! Can I skip this question? No-no-no. Sports aku ke laut sikit. Tapi academic competition macam pidato, debat and public speaking aku join. 

7. Favourite book?
Teusday with Morrie! Hadiah dari lecturer aku yang memang ngam-ngam dia bagi aku time aku tengah down masa ayah sakit. Dari buku tu lah, aku banyak re-build semangat aku yang hilang.  [KLIK LINK UNTUK BACA]

8. Favourite colour?
The one and only, Brown! Kenapa? Sebab aku jumpa kepuasan dalam colour tu. Tak faham? Aku pun tak faham. Tapi colour coklat memang signifikan dengan hidup aku. Cuma yang aku pelik, so far aku takde blouse warna coklat. Ironic kan?

9. Favourite animal?
I am animal lovers. Paling aku suka sebenarnya adalah ikan. Tapi tak pernah pulak aku dapat bermanja dengan ikan. So, aku suka kucing. And untuk tambah eksotik sikit, aku suka kura-kura. Ada sekor kat rumah. Besar dia? Macam pinggan makan! Nama Kontot. Comel tak nama dia? Hehehe :)

10. Favourite perfume?
Currently, sangat in love dengan Signoria by Salvatore Ferragamo. Mengumpul jugaklah nak dapat satu. Tapi memang puas hati. 

11. Favourite holiday?
Disebabkan ayah aku sakit last 4 years, jadi kurang dah holiday untuk family. Last holiday ke Terengganu sebelum ayah sakit. Syukur masa kecik, ayah dan mak dah bawak kami bercuti seluruh Malaysia. 

12. Have you graduated High School?
Yes baby! Aku graduate dari Kluang High School for SPM and SMK Sultan Abd Jalil for my STPM.

13. Have you been out the country?
Nope! Belum ada rezeki.

14. Do you speak any other languages?
Takde, tapi boleh faham bahasa jawa. 

15. Do you have any siblings?
Dua orang. Sorang kakak, sorang adik perempuan. 

16. What's your favourite store?
Kaison, S&J, Miss T dan Sephora of course!

17. Favourite Restaurant?
Takde yang spesifik. Sushi King agaknya lah.

18. Did you like school?
Sapa yang tak suka zaman sekolah? Zaman mula-mula kenal kawan, kenal dunia dan bina identiti serta character! 

19. Favourite You Tubers?
Saya bukan kaki You Tube.

20. Favourite movie?
Aku suka something yang berkisar sejarah dan action movie. Tapi boleh je aku layan science fiction movie macam Transformers tu. 

21. Favourite TV Show?
Mostly dari Discovery Channel. Antaranya River Monster, Man Made Marvels, How Did They Do It dan Unwrapped!

22. Pc or Mac?
Tak faham soalan ni. Nak skip. :)

23. What phone do you have?
Handphone free Lucky Draw dari Ninetology, U9Z1. Suka sebab battery tahan lama. Baca review aku [KLIK SINI] 

24. How tall are you?
165cm. 


Jangan lupa baca entry bawah ni untuk dapatkan Contact Lens Free selama 5 hari! 




Skim Perumahan Mampu Milik Swasta MyHome

Skim Perumahan Mampu Milik Swasta (MyHome) yang menawarkan insentif sehingga RM30,000 kepada pembeli rumah dan pemaju swasta akan dilaksanakan 1 April ini.

Menteri Kesejahteraan Bandar, Perumahan dan Kerajaan Tempatan, Datuk Abdul Rahman Dahlan berkata, melalui skim tersebut, kerajaan memperuntukkan RM300 juta bagi membina 10,000 unit rumah mampu milik di seluruh negara.

Abdul Rahman berkata, pemilihan pemaju akan dilaksanakan melalui jawatankuasa Pemilihan Projek Myhome kementerian.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/

Klik untuk Permohonan online skim MYHOME Perumahan Mampu Milik Swasta
Johor, Kedah, Kelantan, Melaka, Negeri Sembilan, Pahang, Perak, Perlis, Pulau Pinang, Sabah,Sarawak, Selangor, Terengganu, Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur, Labuan, Putrajaya,

Review CooperVision Biomedics 1 Day Extra Contact Lens & Trial Pack Percuma!

Assalamualaikum semua

Aku dah mula pakai cermin mata sejak usia lebih kurang 14 tahun lagi. Dalam family pun memang semua adik beradik aku pakai cermin mata. Kadang tu memang terasa jugak lecehnya bila pakai cermin mata ni. Contohnya tidur, tak bukak cermin mata sekali tertindih, dah patah. Tak pun, lupa letak mana. Ha tu kes paling biasa lah dalam rumah. Misplaced! 


Baru-baru ni aku diberi kesempatan dari sebuah syarikat pengeluar soft contact lens terkemuka, Cooper Vision untuk mencuba Daily Disposable Contact Lens mereka. Daripada pembacaan aku, Cooper Vision merupakan satu daripada pengeluar soft lens terbesar di dunia. 


WHO IS COOPERVISION?

We make contact lenses for you. CooperVision is one of the world's largest manufacturers of contact lenses. Our products are sold in over 100 countries around the world. From China to Europe, from Africa to the Americas, we're there improving the way people see. 

We appreciate that no two eyes, no two patients and no two days are ever the same. We realize that people look to us to provide contact lenses that are best in class- whether it's one of our mainstream lenses or one for our speciality market. We're also different. We feel that by collaborating and listening to others, we can accomplish far more. This is all part of our refreshing perspective to you - the people who wear our contact. 




BIOMEDICS 1 DAY EXTRA 

Untuk kolaborasi kali ini, aku diberi peluang untuk mencuba satu daripada produk mereka iaitu BIOMEDICS 1 DAY EXTRA. Di CooperVision, ada pelbagai lagi jenis contact lens yang ditawarkan dan BIOMEDICS 1 DAY EXTRA antara yang terbaik. Contact lens BIOMEDICS 1 DAY EXTRA ini direka untuk memberi pemakaian yang selesa sehingga 11 jam. 





PACKAGING


BIOMEDICS 1 DAY EXTRA, ia didatangkan dalam bentuk paket kecil sebanyak 30 contact lens dalam satu kotak. Ini memudahkan pengguna untuk mengambilnya satu per satu setiap hari. Masing-masing direndam dalam cecair pembersih yang disteril bagi memastikan kebersihannya terjamin. Kecil dan kompak menjadikan BIOMEDICS 1 DAY EXTRA sesuai dibawa kemana-mana.


KEISTIMEWAAN BIOMEDICS 1 DAY EXTRA


BIOMEDICS 1 DAY EXTRA Toric offers all the great aspects of disposable toric lenses for those who with astigmatism. These daily toric contact lenses are the perfect choice for regular use, for sports and special occasions. With CooperVision's Toric Expertise you'll enjoy one-of-a-kind design and a comfortable daily toric lens wearing experience without the hassle of having to clean and store your lenses. 

For more information about Toric Lenses :

FEATURES 
  • Unique horizontal ISO thickness
  • Smooth continous surface
  • Constant ramp angle
  • Wide consistent ballast band
BENEFITS
  • Delivers excellent comfort and visual acuity with stable toric lens design 
  • The healthiest option - enjoy a fresh pair lenses everyday
  • The ultimate in contact lenses convinience 

PENGALAMAN SENDIRI 


Kalau ikutkan aku bukan pengguna tegar untuk contact lens. Melainkan kalau ada apa-apa function atau keperluan yang kena guna contact lens. Pada pandangan aku, BIOMEDICS 1 day EXTRA Toric memang memberikan keselesaan yang bagus sepanjang waktu aku gunakannya. Kadang-kadang sebelum ni, ada jenis contact lens yang agak keras dan bila melekap pada mata kita kena blink banyak kali baru dia soft. Tapi, untuk BIOMEDICS 1 DAY EXTRA ni memang lembut dan lembap. Penglihatan juga jelas dan tak terasa seperti ada 'sesuatu' melekap pada mata. 

Selain tu, ia juga memberikan mata kelembapan yang berpanjangan. Pernah sekali aku cuba gunakan BIOMEDICS 1 DAY EXTRA ni bermula jam 9 pagi sampai 7 malam, mata masih segar dan tidak kering. Tak perlu letakkan eye moist pun. Melainkan kalau dalam keadaan air-cond. Yang itu memang aku sarankan selepas beberapa jam kena titiskan eye moist. 

Apa yang aku suka dengan Daily Uses ni, tak perlu bawak solution etc. sebabnya lepas pakai terus buang. Jadi, kita tak berdepan dengan risiko penjagaan kebersihan. Maklumlah bila pakai contact lens ni, penjagaan kena tip-top. Kalau tak bersih atau salah cara penjagaan, risiko kena eye infection sangat tinggi dan merbahaya. 


TRIAL PACK 

Berita baik untuk korang pembaca Blog Coklateyes! CooperVision ingin korang juga merasai sendiri pengalaman menggunakan contact lens BIOMEDICS 1 DAY EXTRA secara PERCUMA! Trial pack yang diberikan adalah untuk percubaan selama 5 hari. Maksudnya korang akan dapat 5 pasang contact lens BIOMEDICS 1 DAY EXTRA. Mudah je, korang hanya perlu isi borang dan pilih outlet mana nak redeem. Tarikh untuk redeem sehingga 30 April 2014. 




Maklumat lanjut & info, boleh klik link-link di bawah - 


Website :

Facebook :

Address :
CooperVision Contact Lens Malaysia Sdn Bhd 
50-1-11 & 12, Level 1, Wisma UOA Damansara No 50, 
Jalan Dungun, Damansara Heights 
50490 Kuala Lumpur 
Tel: (603) 2080 8481 | Fax: (603) 2093 7533



Paul Penders : Beauty Blogger Trip Ke Langkawi [Part 2]

Assalamualaikum semua

Kita sambung Beauty Blogger Trip ke Langkawi Part 2 ye! Harapnya seronoklah korang baca Part 1 tu. Kalau belum baca, boleh KLIK SINI.

   

Selepas berjumpa dengan Founder, Mr. Paul Penders sendiri kami semua diberikan satu set produk skincare Paul Penders berdasarkan jenis kulit kami tersendiri. Bila dapat sorang satu beg, semuanya muka gembira lah kan!


Sebelum kami diperkenalkan dengan setiap produk skincare Paul Penders, ada satu form perlu diisi bagi mengetahui sejarah atau info kulit kita. Ini adalah penting bagi membantu mendapatkan produk yang sesuai dan paling kita perlukan.



Selepas tu, kami semua kena buat satu ujian mudah dalam menentukan kelembapan kulit kami. Memang semua keputusan awal adalah kulit kering. Selain daripada cuaca panas terik di Langkawi, on that day jugak kami tak banyak minum air mineral. Tapi setelah gunakan Paul Penders Skincare Range, keputusan mendadak naik! Bagus!

Mesti korang nak tahu kan, produk mana yang boleh berikan kesan sebegini. Baiklah, sebelum tu aku nak bagitau dulu kesemua produk Paul Penders 100% menggunakan bahan-bahan organik dan semulajadi. Antara herba dan bahan semulajadi yang digunakan adalah seperti ekstrak pegaga, ekstrak avocado, minyak lavender, minyak tea tree, ekstak kelapa dan pelbagai lagi herba antarabangsa juga tempatan. 

   



1. PAUL PENDERS HERBAL SUNSCREEN SPF22 (70g) --- RM 95


For All Skin Types : Herbal Sunscreen SPF 22 provides broad spectrum protection from the harmful ultraviolet UVA & UVB rays of the sun while vitamins repair, soothe and hydrate the skin. Contains titanium and zinc oxides for UV protection and uplifting lavender essentials oil. This non-sticky formulation absorbs almost immediately after application. 


2. PAUL PENDERS ALPINIA & TEATREE CLEANSING WASH (120g) --- RM 85


For Normal to Oily skin - This light foaming facial cleanser with plant-derived ingredients gently removes surface dirt and impurities. The natural antibacterial properties of alpinia and teatree oil gently cleanse while normalizing sebum production to reduce blemishes.


3. PAUL PENDERS CALMING & SOOTHING MIST (100ml) --- RM 78


Formulated with organic roman chamomile extracts that provides a soothing and calming effect on the skin. It helps to protect sensitive skin from harsh environments. Roman chamomile helps to calm and relax any type of skin. 


4. PAUL PENDERS AVOCADO & CRANBERRY P.M MOISTURIZER (40g) --- RM 118


A light creamy night moisturizer for replenishing dry and sensitive skins. Protects against dehydration. Lavishes skin with emollients derived from selected natural moisturizing agents, including the finest avocado and jojoba plant oils. Contains natural vitamins, ceramides and liposomes to keep skin smooth, supple, and resilient. Use liberally for very dry or dehydrated skin. Includes LevensESSENTIE Gold® - a mixture of 22 certified organically grown herbs - a traditional formulation which is the pride of Paul Penders


5. PAUL PENDERS ICT i & ii (110g) --- RM 280


Get healthy and vibrant skin with regular use of Paul Penders Intensive Clarifying Therapy (ICT). This unique 2-in-1 system, to be mixed just before application to the face, clarifies your skin and helps prevent fine lines and wrinkles. ICT also promotes the skin's natural elastin and collagen production, and helps to reverse premature signs of ageingBeauty specialists worldwide depend on this exclusive salon product. They claim that ICT is the perfect answer to skincare - it goes to work on the skin immediately! 


DEMO PENGGUNAAN ICT i & ii



ICT i & ii ni memang menjagi kegemaran aku dan kawan-kawan. Bila apply pada muka tu memang rasa sejuk dan elastik. Boleh dapat lihat bagaiman pores di muka mengecut. Kalau ada bekas jerawat jugak boleh rasa macam tu. Membersih dan menanggalkan kulit mati dengan baik. Lepas guna tu, boleh rasa kulit muka kita sangat fresh, segar dan bersih! 


Memang satu pengalaman yang menarik dan sangat seronok bila dapat tahu produk-produk terbaik mereka ni. Bagi mereka yang bermasalah kulit kering, boleh cuba gunakan produk Paul Penders ni. Malahan dalam 2-3 minggu lepas juga, dalam majalah Hijabista produk Paul Penders recommended as one of the best produk untuk kulit kering dan iklim panas!

Untuk korang yang berminat nak cuba dan dapatkan lebih info, boleh ke link dibawah :

Paul Penders
Bio Greeno Sdn Bhd
58, Jalan Puteri 2/4,
Bandar Puteri,
47100 Puchong,
Selangor.
Contact: 603-8063 5908





Sebelah malamnya pulak, kami semua dinner di tepi Pantai Chenang. Alahai, cantiknya sunset. Memang romantik. Sempat jugaklah main-main pasir tepi pantai dan menikmati hembusan angin laut yang sejuk dan kuat! 
         

Lepas makan apa lagi menikmati keindahan sekitar Pantai Cenang lah. Banyak kedai-kedai kat sekitar Pantai Chenang. Macam-macam barang yang dijual. Tourist package pun ada banyak pilihan. Kebetulan malam minggu kan, memang meriah sekitar Pantai Cenang! Kami tak beli apa-apa pun malam tu. Sekadar jalan-jalan je. Esoknya baru kami plan nak borong coklat! Yummy! 


HARI KEDUA @ LANGKAWI

Awal pagi kami dah keluar untuk breakfast. Semua gembira lepas malam tadi kami swimming sama-sama. Juga ada LUSH Moment! Yang itu kami-kami je yang tahu. Mastermind Tammy! Hahahaha. Itulah kalau girls night-out kan. Macam-macam keseronokan kami buat. Main simbah-simbah air pada Fishiee dan Sabrina. Belajar 'cat swim' lah.... hehehehe! Seronok! So, kat bawah ni serba sedikit gambar hari kedua kami sebelum flight balik ke KL pada jam 7 malam. Rasa macam cepat betul masa berlalu. Tahu-tahu dah nak balik KL! Tak puas sebenarnya. T____T



   


Alhamdulillah, dan memang tak sangka dunia blog boleh bawak aku makan angin secara free sampai ke Langkawi. Rezeki semua tu kan? Pengalaman berkenalan dengan Mr. Paul Penders dan dengar sendiri bagaimana dia bersemangat membangunkan legasi produknya buatkan aku lebih bukak mata untuk berjaya dalam apa jua bidang. Lagi menarik bila dengar kisah beliau memeluk Islam, tanpa sebarang paksaan juga bukan atas alasan perkahwinan. Yang paling penting, Mr. Paul Penders sangat down to earth dan mesra melayan kami semua!


Dear Mr. Paul, 

Thank you so much!!! It such a great short vacation for us. I'm really happy and glad to knew you. Your determination make me proud of you and I pray to Allah, May He bless you forever! Amin! :)


Untuk maklumat lanjut, klik link dibawah :


Paul Penders
Bio Greeno Sdn Bhd
58, Jalan Puteri 2/4,
Bandar Puteri,
47100 Puchong,
Selangor.
Contact: 603-8063 5908





Blog Archive