Blogger Jom buat duit dengan iklan H12 Media

H12 Media kini semakin menjadi pilihan di kalangan blogger. Sekarang dah banyak blog menggunakan banner iklan daripada H12 Media.

Mesti ramai yang belum mengetahui konsep iklan ini. Ianya berkonsepkan Cost Per Milion (CPM). Iklan jenis ini tidak memerlukan pengunjung untuk klik banner tersebut, cuma sekadar pengunjung tengok sahaja iklan itu. Senang cerita, pengunjung datang je ke blog anda..anda akan akan dapat duit. Mudahkan..tak la perlu menunggu lama nak dapatkan income. Nak tunggu iklan yang perlu klik banner dulu baru dapat duit..memang lambat la nak masuk duit..

Yang istimewa iklan H12 media ini, ianya dibayar dalam mata wang USD. 1USD +- RM 3. Contohnya anda dapat 10USD..bila convert dalam Ringgit Malaysia, anda akan dapat RM30. Pembayarannya jugak cepat. Dalam masa sehari pun anda dah boleh dapat duit anda. Cash out paling minimun 5USD. Anda perlu akaun paypal kerana pembayaran dibuat melalui akaun paypal. 

CARA DAFTAR H12 MEDIA

1. Klik link Daftar H12 Media Ads dibawah.
2. Isi form selengkapnya, pastikan emel adalah betul.
3. Check emel anda untuk pengesahan.
4. Login akaun H12 Media Ads dan pilih menu "Web Sites"
5. Klik "Add New Site", pastekan URL blog di ruang yang disediakan.
6. Untuk soalan "Choose Site Ownership Verification Method" tersebut, pilih "Add a meta tag into your website"
7. *Copy meta tag H12 Media Ads dan paste kan di template blog anda. Paste selepas kod <head>
8. Tick button "Accept Rule" dan klik Verify.
9. Anda harus menunggu selama 24 jam untuk pengesahan.
10. Selepas website anda disahkan, klik menu "Banner Tags" dan pilih mana-mana jenis iklan dan paste kan coding di blog anda. Selesai

KLIK UNTUK DAFTAR H12 MEDIA

Review Maybelline Lip Polish by Color Sensational

Assalamualaikum semua

Review Maybelline Lip Polish by Color Sensational  | Lama pulak tak buat beauty review kan? Heheheh. Ok, straight to the point. Ingat lagi tak korang lebih kurang 2 minggu lepas aku pergi launch Maybelline Lip Polish? Kalau tak ingat atau belum baca lagi, korang boleh KLIK LINK SINI


Semasa majlis, semua peserta di berikan 3 shades Maybelline Lip Polish dalam goodie bag masing-masing. Disebabkan warna kegemaran aku takde, makanya aku terus ke Watson dan beli lagi tiga batang. Boleh hadiahkan kat adik dengan akak aku sekali. Kat atas tu adalah 6 jenis colour yang aku ada. 

1. POP 6 : merah mak ngah gitu
2. GLAM 3 : coral pink & nampak natural
3. GLAM 2 : sweet pink 
4. GLAM 3 : aku beli dua sebab satu bagi akak aku...
5. POP 5 : mula-mula nampak macam ala-ala Nicki Minaj kan? Tunggu result dia...
6. GLAM 6 : dark purple 


Sebagaimana aku pernah bagitau dekat entry yang pertama, aku suka pada bentuk dia. Tricky dan mudah di bawa kemana je. Kecil dan comel. Senang nak bubuh dalam handbag. Walaupun ia liquid tapi dengan botol yang kedap sebegitu, tak mudah untuk tumpah seperti kebanyakan lip gloss lain. 



Bahagian Applicator nya paling aku suka. Dengan teknologi dan memberi kemudahan untuk pemakaian yang sempurna, Maybelline menggunakan applicator berbentuk daun. Bahagian depannya leper & runcing di hujung supaya dapat mencapai sehingga hujung bibir dengan mudah. Berus yang digunakan jugak lembut dan mudah di gunakan pada bibir. 

Gunakan GLAM 3 : Natural & Coral Pink Colour
Maybelline Lip Polish adalah 3in1. Bertindak sebagai lip gloss, lip stick & lip balm, untuk aku ia agak melekit tetapi cepat kering. Dengan hanya 1 sapuan dah memadai untuk cover seluruh bibir. Sekali pakai je, bibir nampak lebih berkilat dan dapat cover garis halus pada bibir. Dari aspek ketahanan pulak, Maybelline Lip Polish mampu bertahan sehingga 5-6 jam. Tapi bila makan atau minum, confirm lah melekat pada straw atau sudu


Walaupun nampak warna Maybelline Lip Polish seperti terlalu pekat & berat, tapi sebenarnya bila di guna ia memberikan hasil yang sempurna dan tidak terlalu menonjol. Sebagai contoh kau tengok aku gunakan GLAM 6 (Purple). Bila di apply pada bibir, aku rasa ia agak sesuai jugak digunakan untuk tona warna kulit orang Malaysia. Malahan, pada aku lah mesti colour tu cantik jika dipakai untuk dinner atau pada waktu malam. Sebab nampak lebih eksklusif dan shinning dia tu memukau! 


Kalau korang tanya aku mana colour yang cantik, aku suka GLAM 3 untuk natural look dan penggunaan di siang hari. Manakala kalau nak nampak yakin dan confident lebih kepada POP 6 sebab merah mak ngah dia tu memang nampak kan bibir lagi seksi dan mungil. Jangan risau, kalau tak sure korang boleh tengok carta kat bawah & sesuaikan ikut tona warna kulit korang. Aku confident je tibai semua... hahahahah!


INFO PRODUK 

Nama : Lip Polish by Color Sensational (3in1 - gloss,color & balm)
Brand : Maybelline
Berat : 5.0ml / 0.17 fl.oz
Ketahanan : 5-6 jam 
Harga : RM 32.90
Store : Mana-mana store kecantikan yang menjual produk Maybelline
           (cth : Watson & Guardian)
Rating : 4/5 Bintang



Daftar Online Rumah Selangorku - Rumah Mampu Milik Untuk Rakyat

Borang Permohonan Pendaftaran Rumah Kos Rendah - SPP01, Borang Permohonan Pendaftaran Rumah Mampu Milik, Daftar Online, PR1MA, Rumah Mampu Milik Untuk Rakyat, Rumah Selangorku, 
Dasar Perumahan Negeri Selangor yang utama adalah untuk merialisasikan matlamat 'Satu Keluarga Satu Kediaman Yang Sempurna'. Ini adalah bagi memastikan setiap rakyat atau keluarga mempunyai tempat tinggal yang baik, selesa dan selamat untuk didiami. Kerajaan Negeri telah memperkenalkan satu konsep perumahan yang baru iaitu Perumahan Mampu Milik atau "Affordable Homes" yang memberi lebih keselesaan sama ada dari segi saiz, rekabentuk mahupun komunitinya.

Kini Rumah Kos Rendah, Rumah Kos Sederhana Rendah, Rumah Kos Sederhana dan Rumah Mampu milik dikenali sebagai Rumah Selangorku - Rumah Mampu Milik Untuk Rakyat

Senarai Projek Rumah Selangorku

1. Senarai Rumah Kos Rendah
2. Senarai Rumah Mampu milik
3. Senarai Kedai Kos Rendah

Syarat permohonan Rumah Kos Rendah / Rumah Mampu Milik / Kedai / Industri Kos Rendah Negeri Selangor adalah seperti berikut;

Daftar Online Rumah Selangorku

BORANG-BORANG PERMOHONAN BOLEH DI MUAT TURUN:

1. Borang Permohonan Pendaftaran Rumah Kos Rendah - SPP01

2. Borang Permohonan Pendaftaran Rumah Mampu Milik - SPP03

3. Borang Permohonan Pendaftaran Kedai / Industri Kos Rendah - SPKKR01

4. Borang Permohonan Kebenaran PindahMilik Rumah Kos Rendah

5.Borang Permohonan Kebenaran PindahMilik Kedai Kos Rendah

Sila Ambil Perhatian Borang Pendaftaran Permohonan Rumah Kos Rendah, Mampu Milik dan Kedai/Industri Kos Rendah bersama dokumen berkaitan hendaklah dihantar SENDIRI di Pejabat Lembaga Perumahan Dan Hartanah Selangor yang beralamat seperti berikut:

Lembaga Perumahan Dan Hartanah Selangor (HQ),
Tingkat 5, Podium Utara,
Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah,
40503 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan

Misteri Pantai Berhantu Di Hawai

Kaupoa - Hawaii biasanya terkenal dengan pantainya yang mempesonakan mata . Tapi siapa sangka , kepulauan di AS juga punya pantai sepi , tak berpenghuni , dan ... berhantu .

Kaupoa di Pulau Molokai , nama pantai cantik namun berhantu di Hawaii . Tidak seperti pantai lain di Hawaii , pantai ini sepi dari pengunjung . Hanya ombak , pasir dan bayu angin yang mengisi Kaupoa.

Di petik Huffington Post, bukan tanpa alasan tempat ini begitu sepi pengunjung . Cerita mistik berada di sebalik itu semua . Pada awalnya , Pantai Kaupoa sangat ramai pengunjung, ramai pelancong yang menghabiskan masa bercuti dengan berjemur di bawah sinar matahari .

Namun keceriaan di pantai ini berakhir apabila seorang pengunjung berteriak . Sebuah buaian yang tak dinaiki bergoyang sendiri . Tidak hanya sekali , buaian tua ini bergoyang berkali - kali dan laju seperti buaian yang dinaiki orang .

Dikhabarkan ada sekumpulan penduduk yang mendiami di kampung ini menjadi nelayan dengan hanya memancing ikan . Terdapat kuil dan bekas ladang di sana. Hingga pada akhirnya , kumpulan ini meninggal dan dikebumikan di sana.

Pada tahun 1800 , Pantai Kaupoa kosong sehinggalah pada tahun 1990an rumah penginapan dibina di sini untuk menarik pengunjung . Namun , dengan alasan yang sama , yakni berhantu , tidak ada pengunjung yang boleh bertahan lama - lama di sana .

Suasana pantai juga cukup mencengkam . Banyak bangunan lama mengisi pantai . Deretan batang pokok kelapa tanpa daun di bahagian atas menambah kesan seram pantai .



Senarai kawasan pelan catuan bekalan air peringkat kedua

Berikut senarai kawasan terbabit dengan pelan catuan bekalan air peringkat kedua di Gombak, Kuala Lumpur, Petaling, Klang, Shah Alam, Kuala Selangor dan Hulu Selangor bermula Ahad ini sehingga 31 Mac diumumkan Syarikat Bekalan Air Selangor Sdn Bhd (Syabas) pada Jumaat.

GOMBAK

(ZON 1)

1. Taman Keramat AU1

2. Taman Keramat AU2

3. Taman Keramat AU4

4. Taman Keramat AU5

5. Seksyen 10 Wangsa Maju

6. Villa Wangsa Maju

7. Bukit Wangsa Mas

8. Bandar Manjalara

9. Sunway Harmoni

10. Sunway SPK

11. Desa Aman Puri

12. Taman Industri Ehsan Jaya

13. Seksyen 5 Wangsa Maju

14. Seksyen 6 Wangsa Maju

15. Sebahagian kawasan AU4 Keramat

16. Taman Bukit Wangsa Mas

(ZON 2)

1. Kampung Sungai Merali

2. Kampung Puah

3. Kampung Padang Balang

4. Kampung Bandar Dalam

5. Taman Ibukota

6. Air Panas Setapak

7. Taman Setapak

8. Kampung Lee Kong Chian

9. Kampung Sungai Mulia

10. Taman Suria Setapak

11. Taman Setapak Permai

12. Kampung Kuantan Gombak

13. Taman Bukit Maluri

14. Sektor A Bandar Sri Damansara (SD7-SD13)

15. Seksyen 1, Wangsa Maju

16. Seksyen 2, Wangsa Maju

17. Seksyen 4, Wangsa Maju

18. Danau Kota (kawasan A)

19. Jalan Usahawan

20. Wangsa Melawati

21. Wangsa Delima


KUALA LUMPUR 

(ZON 1)

1. Taman Sri Sinar

2. Taman Sri Bintang

3. Taman Bukit Sri Bintang

4. Taman Prima Pelangi

5. Taman SSPK Segambut

6. Taman Segambut

7. Taman Segambut Permai

8. Taman Segambut Damai

9. Taman Segambut Muda

10. Taman Segambut Aman

11. Taman Bukit Segambut

12. Taman Indah Murni

13. Taman Prima Impian

14. Taman Desa Segambut

15. Kampung Segambut Dalam

16. Kampung Segambut Bahagia

17. Kampung Segambut Tengah

18. Kampung Segambut Gate

19. Kompleks Kediaman Kakitangan Awam, Jalan Duta

20. Kensington Park

21. Changkat Kiara Bayu

22. Changkat Kiara Surya

23. Prima Duta

24. Menara Duta

25. Duta Ria

26. Kawasan Mont Kiara

27. Arkib Negara

28. Kompleks Kerajaan Jalan Duta

29. Masjid Wilayah KL

30. Lembaga Peperiksaan

31. Ibu Pejabat BPR

32. Persiaran Duta

33. Pusat Perkembangan Kokurikulum

34. Stadium Hoki

35. Flat DBKL Dato Keramat

36. Jalan Padang Tembak

37. Jalan Semarak

38. Jalan Gurney

39. UTM, Jalan Semarak

40. Bangunan Felda

41. Jalan Kent 1 hingga 7

42. Desa Pandan

43. Keseluruhan kawasan Permaisuri

44. Taman Shamelin Perkasa

45. Taman Bandar Damai Perdana A & B

46. Taman Seri Bahagia

47. Taman Bukit Angsana

48. Taman Minang

49. Taman Damai Indah

50. Taman Bukit Anggerik 1 & 2

51. Taman Desa Baiduri

52. Taman Bukit Segar

53. Taman Bukit Segar Masera

54. Bandar Baru Segar Utama

55. Taman Bukit Segar Jaya

56. Alam Damai & Taman Len Seng

57. Bukit Cheras

(ZON 2)

1. Jalan Ipoh Batu 4 hingga Batu 5

2. Jalan Cenderuh

3. Jalan Kuala Kangar

4. Jalan VethavanamF

5. Jalan St Thomas

6. Jalan Khalsa

7. Taman Kok Lian

8. Taman City

9. Taman Sri Kuching & Taman Niaga Waris

10. Kem Batu Kentomen

11. Taman Impian

12. Taman Eastern

13. Taman Rainbow

14. Taman Bamboo

15. Taman Million

16. Taman Sheng Cheng

17. Taman Kaya

18. Kawasan Perindustrian Segambut

19. Taman Sri Hartamas

20. Kiaraview

21. Kiaramas

22. Taman Duta Nusantara

23. Taman Duta Tropika

24. Hartamas Heights

25. Taman Pandan Jaya

26. Taman Cempaka

27. Taman Bakti

28. Taman Nirwana

29. Taman Putra Sulaiman

30. Taman Cahaya

31. Pandan Cahaya

32. Taman Dagang

33. Taman Tenaga

34. Taman Miharja

35. Taman Kobena

36. Flat Sri Melaka

37. Taman Saga

38. Taman Teratai

39. Taman Bikut Permai

40. Taman Mega Jaya

41. Tanan Seraya

42. Taman Melur

43. Kampung Cheras Baru

44. Taman Muda & Taman Mawar

45. Taman Putra


PETALING


(ZON 1)

1. Desa Petaling

2. Kampung Malaysia

3. Taman Salak Selatan

4. Kampung Baru Salak Selatan

5. Taman Gembira

6. Keseluruhan Jalan Kuchai Lama

7. Taman Lian Hoe

8. Taman Salak Jaya

9. Pantai Dalam

10. Mah Sing U5

11. Tropicana Golf

(ZON 2)

1. Seksyen 1, Petaling Jaya

2. Seksyen 2, Petaling Jaya

3. Seksyen 3, Petaling Jaya

4. Seksyen 5, Petaling Jaya

5. Seksyen 6, Petaling Jaya

6. Seksyen 7, Petaling Jaya

7. Seksyen 8, Petaling Jaya

8. Seksyen 9, Petaling Jaya

9. Seksyen 18, Petaling Jaya

0. Seksyen 51A

11. Taman Sri Sentosa

12. Kampung Pasir Baru

13. Taman OUG

14. Yaman Yarl

15. Taman Perindustrian Bukit Jalil

16. PPRT Kampung Muhibbah

17. Ara Damansara

18. Bandar Utama 1-11


KLANG / SHAH ALAM

(ZON 1)

1. Sungai Kapar Indah

2. Bandar Bukit Rajah

3. Putra Height/Bukit Lancung

4. Bukit Tinggi 1

5. Bukit Tinggi 2

6. Bandar Botanik

7. Bandar Puteri

(ZON 2)

1. Taman Aman Perdana

2. Bandar Setia Alam

3. Seksyen 27

4. Seksyen 28

5. Megahub


KUALA SELANGOR

(ZON 1)

1. Kawasan Sungai Darah (kiri dari Batang Berjuntai)

2. Sepanjang Jalan Raja Musa dari Batang Berjuntai hingga ke Batu 7 Tanjung Karang

3. Universiti Selangor (Unisel) dan Taman Ilmu

4. Kampung Bestari Jaya

5. Seluruh kawasan Bukit Belimbing dan Hujung Permatang

6. Seluruh kawasan Tanjung Karang dari Pasir Penambang ke Pekan Tanjung Karang

7. Sungai Gulang-Gulang dan Parit Serong

8. Sungai Tengi Kanan

9. Seluruh kawasan Puncak Alam Fasa 1,2,3 dan Shah Alam 2

(ZON 2)

1. Kawasan Sungai Darah (kanan dari Batang Berjuntai)

2. Pekan Batang Berjuntai

3. Batu Ijok dari Jalan Datuk Muskam hingga Bukit Badong

4. Bukit Badong

5. Sepanjang Jalan Rawang dari Pekan Batang Berjuntai hingga Kampung Kuantan

6. Jalan Kelab

7. Jalan Bukit Rotan

8. Seluruh Bandar Seri Coalfields/Desa Coalfields Sungai Buloh

9. Seluruh Seri Pristana

10. Seluruh Alam Perdana

11. Kampung Sentosa

12. Kampung Seri Aman

13. Saujana Utama 3

14. Taman Alam Jaya

15. Kawasan Industri Batu 23, Ijok

16. Jalan Meru Puncak Alam (Mc Donalds)


HULU SELANGOR 

(ZON 1)

1. Seluruh Bukit Beruntung

2. Seluruh Bukit Sentosa

3. Seluruh Sungai Buaya

4. Seluruh Bukit Teratai (Estate),

5. Seluruh Bandar Country Home

6. Seluruh Taman Desa Mas

7. Seluruh Saujana Rawang

8. Seluruh Taman Teknologi

9. Seluruh Taman Velox

10. Seluruh Batu Arang

11. Seluruh Kota Puteri

12. Seluruh Sungai Bakau

13. Seluruh Emerald

14. Seluruh Taman Garing

15. Seluruh Rawang Intergrated/Sungai Dua

(ZON 2)

1. Seluruh Rasa

2. Seluruh Bandar Baru Batang Kali

3. Seluruh Tamu Hill Park

4. Seluruh Taman Semarak Batang Kali

5. Seluruh kawasan Perindustrian MIEL

6. Seluruh Taman Desa Alam Ria

7. Seluruh Taman Bukit Rawang Jaya

8. Seluruh Taman Bukit Rawang Putra

9. Seluruh Taman Mutiara

10. Seluruh Bandar Baru Rawang

11. Seluruh Kampung Rajah/ Pekan

12. Seluruh Kampung Kenanga Rawang

13. Seluruh Kampung Sungai Terentang/Kampung Baru

14. Seluruh Kampung New Green Park/Taman Sri Hijau

15. Seluruh Jalan Pahang/ Maktab Polis KKB

16. Seluruh Taman Arif/Teratai KKB

17. Seluruh KKB Utama

18. Seluruh Kampung Dagang Setia/ Kampung Kelapa KKB

19. Seluruh Taman Ampang Pecah KKB

20. Seluruh Taman Ampang Indah KKB

21. Seluruh Taman Millenium KKB

22. Seluruh Taman Damai KKB

23. Seluruh Bukit Bujang KKB

24. Seluruh Taman Tanjak

25. Seluruh Taman Desa Rening Jaya

26. Seluruh Kerling

27. Seluruh Hulu Bernam

28. Seluruh Taman Bernam Jaya

29. Seluruh Taman Keliang Kalumpang

30. Seluruh Taman Bahtera Hulu Bernam

31. Seluruh Kampung Pinang Hulu Bernam

32. Seluruh Kuang

33. Seluruh Kundang

34. Seluruh Tasik Puteri

35. Seluruh Serendah

36. Seluruh Ulu Yam Lama

37. Seluruh Antara Gapi

38. Seluruh Sungai Choh.

BERNAMA

Daftar Online SL1M Skim Latihan 1Malaysia

Program Skim Latihan 1Malaysia (SL1M) adalah program untuk meningkatkan tahap kebolehpasaran (employability) atau keupayaan graduan untuk mendapat pekerjaan dengan kerjasama Syarikat Berkaitan Kerajaan (GLC) dan swasta yang melaksanakan program SL1M sebagai Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR).

Peserta yang menyertai program ini akan menjalani Soft-Skills-Training dan On-Job-Training dengan pihak syarikat yang mengambil bahagian bagi meningkatkan keyakinan diri dan kebolehpasaran graduan untuk mendapat pekerjaan di syarikat yang menyediakan latihan, tertakluk kepada kekosongan jawatan dan prestasi setiap peserta. Selain itu, graduan juga diberi pendedahan serta pengalaman kerja yang sebenar di syarikat-syarikat yang terdiri daripada pelbagai sektor di seluruh Malaysia.

Program SL1M telah mendapat sambutan dan penyertaan yang menggalakkan dari GLCs dan syarikat swasta (kecil, sederhana dan besar) serta para graduan semenjak dilancarkan pada 1 Jun 2011. Statistik setakat Mei 2013 telah menunjukkan Sekretariat SL1M telah menerima sebanyak 30,057 pemohonan graduan yang telah berdaftar dengan SL1M dan JobsMalaysia. Sebanyak 120 GLCs dan syarikat swasta telah menyatakan minat menyertai program SL1M secara CSR dan telah memberikan komitmen yang tinggi dalam menjayakan program ini. Bagi Sesi 2012/2013, seramai 10,897 graduan telah diterima masuk dan mendapat tempat di dalam Program SL1M. Daripada jumlah itu, seramai 9,250 (85%) graduan telah berjaya memperolehi pekerjaan manakala seramai 1,647 (15%) graduan lagi sedang dibantu dan masih menjalani latihan di syarikat-syarikat yang terlibat di bawah Program SL1M.

Struktur Latihan dan Modul

1.Modul-modul wajib bagi memantapkan kemahiran insaniah peserta SL1M:

Soft-Skills Training- 2 Bulan
(Elaun bulanan peserta semasa ‘Soft-Skills Training' – minimum RM 1,000)
  • Communication
  • Creative & Analytical Thinking
  • Organisational Adaptability
  • Value Driven Professional and
  • Grooming & Etiquette
2.Modul-modul tambahan bagi memantapkan mental, fizikal dan moral peserta SL1M yang bakal menjadi pekerja syarikat anda:

Latihan di dalam kelas
  • English for Business Communication
  • English Language Proficiency
  • Financial Management
  • Entrepreneurship
  • Self-Motivation Drive
  • Self-Discipline
  • Physical & Spiritual Enhancement
  • Interpersonal Relationships
Latihan di luar kelas
  • Team Building
  • Event Management Activities
  • CSR Projects
  • Physical Exercise & Discipline Building
  • Taekwondo
  • Marching (Berkawad)
  • Sports and others
  • Religious, Spiritual & Moral Values Enhancement
3.On-Job-Training - (minimum 6 bulan dan maksimum 10 bulan)
(Elaun bulanan peserta semasa ‘On-Job-Training' – minimum RM 1,000)

4.Penempatan Pekerjaan (Job Placement)
Peserta dibantu oleh syarikat penaung untuk mendapatkan pekerjaan sebelum program berakhir

Terma dan syarat
  • Graduan mestilah Warganegara Malaysia
  • Graduan berkelulusan sekurang-kurangnya Ijazah Sarjana Muda dan ke atas
  • Graduan lepasan Institusi Pengajian Tinggi dalam dan luar negara yang diiktiraf oleh Kerajaan Malaysia atau selain daripada Kerajaan Malaysia
  • Graduan tidak mendapat pekerjaan selepas 6 bulan menerima Ijazah atau selepas menerima transkrip keseluruhan peperiksaan
  • Graduan yang telah bekerja tetapi tidak setaraf dengan kelayakan atau gaji yang diterima
  • Graduan mestilah berdaftar di JobsMalaysia, Kementerian Sumber Manusia

Pizza Daging Ular Sawa Di Hiasi Kaki Katak

Makanan khas Itali yang bernama pizza sudah menjadi makanan yang familiar bagi masyarakat kita. Biasanya topiing pizza berupa potongan sosej, daging ayam atau cendawan. Kini ada yang lebih ekstrem, iaitu pizza topping daging ular sawa.

Restoran yang menyediakan menu luar biasa Everglades Pizza ini adalah Evan Neighborhood Pizza, yang terletak di Fort Myers, Florida, Amerika Syarikat. Selain daging ular sawa, pizza ini juga dilengkapi dengan kaki katak dan sosej buaya.

Idea membuat pizza ini datang dari pemilik restoran itu sendiri bernama Evan Daniell. Dia mendedahkan bahawa idea ini muncul apabila ular sawa berkembang begitu banyak di daerahnya. Daripada mengganggu aktiviti penduduk, Evan lalu mengolahnya menjadi makanan yang lazat. Evan telah berjaya menjual 150 keping Everglades Pizza di hari pembukaan restoran miliknya tersebut.

Di masa yang akan datang, Evan merancang untuk kembali membuat pizza dengan haiwan-haiwan pelik lain seperti armadillo, rakun dan posum (sejenis mamalia dari Australia).


Tasik Di California Kering Akibat Dari Kemarau



Folsom Lake is a reservoir in Northern California about 25 mi (40 km) northeast of Sacramento in Placer, El Dorado, and Sacramento Counties. During the drought of late 2013, the town known as “Mormon Island” reappeared 58 years after being submerged under Folsom Lake, with stone walls from some of the outlying areas being revealed by the shrinking lake.









Cara mendapatkan Bitcoin Gratis dari MyBitcoinJob

Bitcoin adalah sebuah uang elektronik yang di buat pada tahun 2009 oleh Satoshi Nakamoto. Nama tersebut juga dikaitkan dengan perangkat lunak open source yang dia rancang, dan juga menggunakan jaringan peer-to-peer yang menghubungkan semuanya. Tidak seperti mata uang pada umumnya, bitcoin tidak tergantung dengan mempercayai penerbit utama. Bitcoin menggunakan sebuah database yang didistribusikan dan menyebar ke node- node dari sebuah jaringan P2P ke jurnal transaksi, dan menggunakan kriptografi untuk menyediakan fungsi-fungsi keamanan dasar, seperti memastikan bahwa bitcoin-bitcoin hanya dapat di habiskan oleh orang mempunyainya, dan tidak boleh dilakukan lebih dari satu kali.
 
Desain dari Bitcoin memperbolehkan untuk kepemilikan tanpa identitas (anonymous) dan pemindahan kekayaan. Bitcoin - bitcoin dapat di simpan di komputer pribadi dalam sebuah format file wallet atau di simpan oleh sebuah servis wallet pihak ketiga, dan terlepas dari semua itu Bitcoin - bitcoin dapat di kirim lewat internet kepada siapapun yang mempunyai sebuah alamat Bitcoin. Topologi peer-to-peer bitcoin dan kurangnya administrasi tunggal membuatnya tidak mungkin untuk otoritas, pemerintahan apapun, untuk memanipulasi nilai dari bitcoin - bitcoin atau menyebabkan inflasi dengan memproduksi lebih banyak bitcoin.

Singkatnya bitcoin adalah mata uang elektronik yang didasari oleh teknologi yang paling baru dan mulai menjadi pilihan sebagai pengganti emas. Bitcoin sendiri dibuat dari gabungan berbagai teknologi dari cryptografi, ekonomi dan network membentuk sebuah program yang terdiri dari network peer-to-peer yang kokoh dan hampir mustahil untuk diserang, teknologi atau lebih tepatnya mata uang baru ini disebut cryptocurrency. Bitcoin ini pada akhirnya berfungsi sebagai mata uang.
Untuk Cara membuat Rekening Bitcoin, silahkan Klik Disini.

Cara mendapatkan Bitcoin Gratis

Your Job:
 
Referring and Inviting the Friends/Users.
Income: 0.02 Bitcoin per refer Signup | 0.01 Bitcoin per Referral Link Hit or Visit.


[ How to Do ]
Post This Link Given below On or In Maximum Sites, Face book Walls, Facebook Groups, Friends Chat, Blogs, Articles And More... To Get Maximum Earnings.  

Cara mendapatkan Bitcoin Gratis


Cara mendapatkan Bitcoin Gratis dari MyBitcoinJob
Coba Mendaftar di Link berikut :

 

Klik banner berikut :
                              
 photo Capture_zpsa33cfdaf.png

Denaihati

Pasangan Suami Isteri Temui 8 Tin Syiling Emas

Sepasang suami isteri di California bahagian utara menemui tin mengandungi duit syiling emas. Tin ini dijumpai secara tidak sengaja apabila mereka berjalan-jalan bersama dengan anjing peliharaan mereka. Pada masa itu mereka melihat sesuatu yang berkilauan di tanah. Pasangan yang sangat beruntung itu kemudian mula menggali dan menemui 8 tin penuh berisi syiling-syiling emas.

Syiling-syiling emas ini berjumlah 1,400 keping dan nilainya jika dijumlahkan sekitar $ 27.000 , tetapi para pakar berpendapat syiling-kion itu mungkin bernilai lebih $ 10 juta atau bahkan lebih. Keadaan syiling-syiling yang dibuat pada tahun 1800-an tersebut masih elok. Syiling ini terdiri dari berbagai macam jenis yang pastinya akan menarik minat pengumpul.

Pasangan suami isteri yang enggan disebutkan namanya ini berniat menjual sebahagian besar syiling-syiling tersebut. Mereka bersedia meminjamkannya untuk dipamerkan sebelum mereka jual. Mereka juga berniat menyumbangkan sebahagian hasilnya untuk amal pada orang-orang yang memerlukan.

Tidak ada yang tahu siapa sebenarnya pemilik syiling-syiling tersebut sebelum ditemui dan bagaimana boleh terkubur di laman rumah. Khabarnya, kawasan rumah yang pasangan ini sedang tinggal dulunya merupakan daerah emas.








Koleksi Gambar Lawak - 384

 koleksi gambar lawak









Jom Intai Kilang Pembuatan Kereta Porsche

Kilang Pembuatan Kereta Porsche










Blog Archive