Koleksi Lengkap Kartu Ucapan Selamat Idul Fitri 1 Syawal 1434 H

Alhamdulillah....
Betapa nikmatnya bertajil setelah perut kentil Berkat fitrah nikmat yang dikaruniakan Sang Pemberi Nikmat.
Betapa segar sayur asam dalam kunyahan di magrib yang semakin malam
Dan adzan Isya menggapai insan agar bersegera ke surau atau masjid
Tolibul ilmu lewat seruan para ulama, tersambung tarawih dengan niat bersih.

Puasa dalam bulan ramadhan bagaikan memintal benang yang terurai semrawut, yang setelah dipintal dengan tekun, menjelmalah dalam wujud yang baru, yaitu benang kokoh yang tak mudah putus, benang yang banyak memberikan manfaat bagi segenap keperluan.

Hari raya Idul Fitri menyisakan waktu beberapa saat lagi, seperti biasanya kita semua bisa saling berkirim kartu ucapan selamat melalui Blog ataupun situs jejaring sosial.


Berikut ini Koleksi Kartu Ucapan Selamat Idul Fitri 1 Syawal 1434 H

Kartu ucapan idul fitri lucu 2012

ucapan lebaran 1433 H





Kartu lebaran bergerak lucu

 
 
 





















Kartu Ucapan Selamat Idul Fitri 1 Syawal 1434 H
Denaihati

7 Keutamaan Malam Lailatul Qadar


Setiap muslim pasti menginginkan malam penuh kemuliaan, Lailatul Qadar. Malam ini hanya dijumpai setahun sekali. Orang yang beribadah sepanjang tahun tentu lebih mudah mendapatkan kemuliaan malam tersebut karena ibadahnya rutin dibanding dengan orang yang jarang beribadah.

Lailatul Qadar atau Lailat Al-Qadar (bahasa Arab: لَيْلَةِ الْقَدْرِ ) (malam ketetapan) adalah satu malam penting yang terjadi pada bulan Ramadan, yang dalam Al Qur'an digambarkan sebagai malam yang lebih baik dari seribu bulan. Dan juga diperingati sebagai malam diturunkannya Al Qur'an. Deskripsi tentang keistimewaan malam ini dapat dijumpai pada Surat Al-Qadar, surat ke-97 dalam Al Qur'an.


Menurut Quraish Shihab, kata Qadar (قﺩﺭ) sesuai dengan penggunaannya dalam ayat-ayat Al Qur'an dapat memiliki tiga arti yakni
  1. Penetapan dan pengaturan sehingga Lailat Al-Qadar dipahami sebagai malam penetapan Allah bagi perjalanan hidup manusia. Penggunaan Qadar sebagai ketetapan dapat dijumpai pada surat Ad-Dukhan ayat 3-5 : Sesungguhnya Kami menurunkannya (Al-Quran) pada suatu malam, dan sesungguhnya Kamilah yang memberi peringatan. Pada malam itu dijelaskan semua urusan yang penuh hikmah, yaitu urusan yang besar di sisi Kami
  2. Kemuliaan. Malam tersebut adalah malam mulia tiada bandingnya. Ia mulia karena terpilih sebagai malam turunnya Al-Quran. Penggunaan Qadar yang merujuk pada kemuliaan dapat dijumpai pada surat Al-An'am (6): 91 yang berbicara tentang kaum musyrik: Mereka itu tidak memuliakan Allah dengan kemuliaan yang semestinya, tatkala mereka berkata bahwa Allah tidak menurunkan sesuatu pun kepada masyarakat
  3. Sempit. Malam tersebut adalah malam yang sempit, karena banyaknya malaikat yang turun ke bumi, seperti yang ditegaskan dalam surat Al-Qadr. Penggunaan Qadar untuk melambangkan kesempitan dapat dijumpai pada surat Ar-Ra'd ayat 26: Allah melapangkan rezeki yang dikehendaki dan mempersempit (bagi yang dikehendaki-Nya)

7 (tujuh)keistimewaan Lailatul Qadar yang begitu utama dari malam lainnya.

1. Lailatul Qadar adalah waktu diturunkannya Al Qur’an 
Ibnu ‘Abbas dan selainnya mengatakan, “Allah menurunkan Al Qur’an secara utuh sekaligus dari Lauhul Mahfuzh ke Baitul ‘Izzah yang ada di langit dunia. Kemudian Allah menurunkan Al Qur’an kepada Rasulullah -shallallahu ‘alaihi wa sallam- tersebut secara terpisah sesuai dengan kejadian-kejadian yang terjadi selama 23 tahun.” (Tafsir Al Qur’an Al ‘Azhim, 14: 403). Ini sudah menunjukkan keistimewaan Lailatul Qadar.

2. Lailatul Qadar lebih baik dari 1000 bulan

Allah SWT berfirman,

لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ

Malam kemuliaan itu lebih baik dari seribu bulan.” (QS. Al Qadar: 3).
An Nakha’i mengatakan, “Amalan di lailatul qadar lebih baik dari amalan di 1000 bulan.” (Latha-if Al Ma’arif, hal. 341). Mujahid, Qotadah dan ulama lainnya berpendapat bahwa yang dimaksud dengan lebih baik dari seribu bulan adalah shalat dan amalan pada lailatul qadar lebih baik dari shalat dan puasa di 1000 bulan yang tidak terdapat lailatul qadar. (Zaadul Masiir, 9: 191). Ini sungguh keutamaan Lailatul Qadar yang luar biasa.

3. Lailatul Qadar adalah malam yang penuh keberkahan

Allah SWT berfirman,

إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُبَارَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنْذِرِينَ

Sesungguhnya Kami menurunkannya pada suatu malam yang diberkahi dan sesungguhnya Kami-lah yang memberi peringatan.” (QS. Ad Dukhon: 3).
Malam penuh berkah ini adalah malam ‘lailatul qadar’ dan ini sudah menunjukkan keistimewaan malam tersebut, apalagi dirinci dengan point-point selanjutnya.

4. Malaikat dan juga Ar Ruuh -yaitu malaikat Jibril- turun pada Lailatul Qadar

Keistimewaan Lailatul Qadar ditandai pula dengan turunnya malaikat. Allah SWT berfirman,

تَنَزَّلُ الْمَلَائِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا

Pada malam itu turun malaikat-malaikat dan malaikat Jibril” (QS. Al Qadar: 4)
Banyak malaikat yang akan turun pada Lailatul Qadar karena banyaknya barokah (berkah) pada malam tersebut. Karena sekali lagi, turunnya malaikat menandakan turunnya berkah dan rahmat. Sebagaimana malaikat turun ketika ada yang membacakan Al Qur’an, mereka akan mengitari orang-orang yang berada dalam majelis dzikir -yaitu majelis ilmu-. Dan malaikat akan meletakkan sayap-sayap mereka pada penuntut ilmu karena malaikat sangat mengagungkan mereka. (Tafsir Al Qur’an Al ‘Azhim, 14: 407)
Malaikat Jibril disebut “Ar Ruuh” dan dispesialkan dalam ayat karena menunjukkan kemuliaan (keutamaan) malaikat tersebut.

5. Lailatul Qadar disifati dengan ‘salaam’

Yang dimaksud ‘salaam’ dalam ayat,

سَلَامٌ هِيَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْر

Malam itu (penuh) kesejahteraan sampai terbit fajar” (QS. Al Qadr: 5)
yaitu malam tersebut penuh keselamatan di mana setan tidak dapat berbuat apa-apa di malam tersebut baik berbuat jelek atau mengganggu yang lain. Demikianlah kata Mujahid (Tafsir Al Qur’an Al ‘Azhim, 14: 407). Juga dapat berarti bahwa malam tersebut, banyak yang selamat dari hukuman dan siksa karena mereka melakukan ketaatan pada Allah (pada malam tersebut). Sungguh hal ini menunjukkan keutamaan luar biasa dari Lailatul Qadar.

6. Lailatul Qadar adalah malam dicatatnya takdir tahunan

Allah SWT berfirman,

فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ

Pada malam itu dijelaskan segala urusan yang penuh hikmah” (QS. Ad Dukhan: 4).
Ibnu Katsir dalam kitab tafsirnya (12: 334-335) menerangkan bahwa pada Lailatul Qadar akan dirinci di Lauhul Mahfuzh mengenai penulisan takdir dalam setahun, juga akan dicatat ajal dan rizki. Dan juga akan dicatat segala sesuatu hingga akhir dalam setahun. Demikian diriwayatkan dari Ibnu ‘Umar, Abu Malik, Mujahid, Adh Dhahhak dan ulama salaf lainnya.

Namun perlu dicatat -sebagaimana keterangan dari Imam Nawawi rahimahullah­ dalam Syarh Muslim (8: 57)- bahwa catatan takdir tahunan tersebut tentu saja didahului oleh ilmu dan penulisan Allah. Takdir ini nantinya akan ditampakkan pada malikat dan ia akan mengetahui yang akan terjadi, lalu ia akan melakukan tugas yang diperintahkan untuknya.

7. Dosa setiap orang yang menghidupkan malam ‘Lailatul Qadar’ akan diampuni oleh Allah

Dari Abu Hurairah, dari Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam, beliau bersabda,

مَنْ قَامَ لَيْلَةَ الْقَدْرِ إِيمَانًا وَاحْتِسَابًا غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ

Barangsiapa melaksanakan shalat pada malam lailatul qadar karena iman dan mengharap pahala dari Allah, maka dosa-dosanya yang telah lalu akan diampuni.” (HR. Bukhari no. 1901).

Ibnu Hajar Al Asqalani mengatakan bahwa yang dimaksud ‘iimaanan’ (karena iman) adalah membenarkan janji Allah yaitu pahala yang diberikan (bagi orang yang menghidupkan malam tersebut). Sedangkan ‘ihtisaaban’ bermakna mengharap pahala (dari sisi Allah), bukan karena mengharap lainnya yaitu contohnya berbuat riya’. (Fathul Bari, 4: 251)

Ya Allah, mudahkanlah kami meraih keistimewaan Lailatul Qadar dengan bisa mengisi hari-hari terakhir kami di bulan Ramadhan dengan amalan shalih.
Aamin Yaa Mujibas Saa-ilin.




Denaihati

Positif Respon Dari Client Advertorial

Assalamualaikum semua

Buat masa ni, rezeki Blog Coklateyes memang betul-betul memberangsangkan. Alhamdulillah sangat-sangat. Tak banyak sikit, dapat bantu ringankan beban kewangan aku kan. Sebagai blogger dan student, aku tak nafikan masalah kewangan sentiasa ada. Tapi tu lah, diri sendiri lah kena pandai-pandai cari side income. Dan Alhamdulillah, side income aku adalah daripada benda yang aku suka, iaitu bercakap, menulis dan surf internet. Here it is, blogging!

Sebab tulah aku tak heran sangat kalau ada beberapa blogger lelaki yang juga ketua rumah buat keputusan untuk jadi blogger sepenuh masa. Rezeki melalui blog kalau kena gayanya, memang boleh menampung kehidupan! 

Untuk jadi blogger sepenuh masa, ada jugak ahli keluarga dan kawan-kawan yang sarankan idea sebegitu. Tapi, buat masa ni aku kena fikir banyak kali jugak. Paling penting kena mantapkan networking, marketing dan advertorial skill. Barulah client/advertiser berminat untuk ambil blog kita sebagai medium pengiklanan/testimoni mereka.

Bercakap pasal advertorial, aku nak share beberapa "moment kegembiraan" yang jugak feedback daripada advertiser/client mengenai beberapa entry advertorial aku. Sejujurnya aku barulah jugak berkecimpung secara serius untuk advertorial entry ni. Kalau sebelum ni, biasa-biasa je! Tapi tu lah, once kita buat dengan betul-betul dan sepenuh hati, Insya-Allah ada hasilnya.





Yang atas ni adalah feedback untuk advertorial entry Review Clinique Dramatically Different Moisturizing Lotion+ dari Nuffnang & Clinique. Gembira tak terkira aku bila mana pihak Clinique nak gambar peribadi aku siap white background semua. Mana nak cekau?? Aku bukannya model muslimah ke, model hijabista ke. No! Kalau gambar dalam kereta posing perasan sendiri banyaklah! Punggah balik segala mak nenek fail dalam laptop, Alhamdulillah. Nasib baik ada masa Event Photoshoot Blogger hari tu. Kalau tak, malas aku nak masuk studio nak cari photographer!


muka confident je amik gambar dengan lipstick merah gelak-gelak! kehkehkeh

So, nak mintak tolong korang sekiranya lah kalau korang ternampak kat mana-mana magazine pasal entry aku mengenai Clinique product ni tolong inform aku ye. Boleh fefeling perasan model sekejap! Kehkehkeh. Model ke hape? Badan macam tong! Hahahaha. Walau apa pun syukur dapat peluang dari company skincare terbaik ni! :) terima kasih pada Nuffnang jugak!


Next adalah entry mengenai TT Instantaneous Brightening Cooling Mask. Alhamdulillah, sekali lagi mendapat feedback yang positif jugak!





Memang banyak-banyak syukur sebab mesej yang kita sampaikan dapat difahami dan diterima baik oleh pembaca. Itu yang memang aku mahukan. Tak kira Melayu, Cina, India atau warga apa pun, as long as dia faham Bahasa Melayu, dia dapat terima mesej aku. Itulah sebenarnya fungsi advertorial. Bukan sekadar, buat entry untuk dapatkan duit tapi untuk raih keyakinan pengguna di luar sana. 

Bila kita punya networking dan public relation skill yang bagus dengan para advertiser di luar, Insya-Allah kalau ada next event atau project mereka akan contact kita semula. Ini sebenarnya merupakan salah satu cara kita untuk promosi blog jugak. Dan paling penting raih keyakinan dari advertiser dengan menghasilkan entry yang bagus.




Insya-Allah next project adalah bersama Vanity Trove untuk review Trove Eksklusif Hari Raya bersama Sasa. Ini adalah gabungan kedua aku bersama team VT selepas aku join Event Avene Workshop tempoh hari. Gembira aku untuk bekerjasama dengan mereka sekali lagi. Semua friendly!

Kalau itu untuk beauty product, tak kurang jugak untuk Team MySelera. Selepas di jemput sebagai Penulis Tamu untuk food review DIMA Restaurant di Ara Damansara tempoh hari, pelbagai peluang diberikan lagi oleh MySelera. Malahan, berdasarkan rekod, sepanjang Ramadhan ni, pageview dari DIMA Restaurant antara yang tertinggi setiap minggu. Hubungan dengan management DIMA Restaurant juga semakin akrab. Insya-Allah kalau ada peluang boleh review lagi kan!




Sekali lagi, pada aku skill berbloging ni tak susah mana. Asalkan kita buat dengan sepenuh hati. Bukannya sekadar buat dan setel. Bukan. Ada banyak interpretasi entry melalui pembaca. Aku selalu ingatkan pada diri aku bahawa blog adalah medan perkongsian. Jadi, berkongsilah dengan ikhlas dan buatlah dengan baik sesuatu perkara dan amanah itu. Insya-Allah akan ada hasil dan habuannya!

Walau apapun, ada jugak pengalaman pahit aku dalam kes advertorial ni. Sama macam blogger advertorial lain. Tak kan semuanya manis kan. Tapi... itu semua mematangkan aku dalam dunia blog. Belajar dari pengalaman kan! Insya-Allah nanti aku kongsi lagi mana yang aku tahu ok! 





p/s: Aku bukanlah pakar dalam bidang advertorial, tapi untuk berkongsi ilmu... apa salahnya kan. Kalau salah mohon ditegur dan diperbetulkan. Banyak lagi skill yang perlu aku belajar! Insya-Allah pelan-pelan...




Keputusan Clinique Beauty Giveaway Blog Coklateyes

Assalamualaikum semua


Clinique Beauty Giveaway telah pun tamat 3 hari yang lepas. Alhamdulillah, kira-kira 30 orang yang turut serta dalam GA ni. Terima kasih banyak-banyak aku ucapkan buat mereka yang sudi join sama. Sokongan korang amat dihargai.


Baiklah, tanpa melengahkan masa...aku akan umumkan 5 pemenang bertuah untuk Clinique Beauty Giveaway :


drum roll please...

jeng....




jeng....




jeng....




ini diaaaaaaaaaaaa!!!






* para pemenang SILA CHECK EMAIL ANDA ye! 


JOM KITA TENGOK BLOG PARA PEMENANG 

- SHULAILI : http://cintaitupurple.blogspot.com/
- LIZZIE YASMIN : www.kisahkatakpink.my


TAHNIAH!!!!! Diucapkan kepada kelima-lima pemenang ni. Sekalung tahniah diucapkan!!! 5 pemenang ini telah memberikan slogan terbaik untuk Blog Coklateyes. Insya-Allah nanti aku akan buat satu entry untuk compile kan slogan mereka.


Untuk redeem hadiah : 


Kindly drop by NUFFNANG's office to collect it. 

Open from 9.00 am to 6.00pm on weekdays, and is located at

 Nuffnang Office,

12B-5 & 12B-6, Heritage House,
33 Jalan Yap Ah Shak,
50300 Kuala Lumpur, Malaysia.


Collection deadline: 30th September 2013 (Monday)

*P.I.C : Anne Cheah 
[email : anne.cheah@nuffnang.com.my]


Pada bila-bila masa ikut kesempatan korang untuk redeem hadiah. Boleh berhubung dengan person-in-charge untuk proses redeem ok. Kalau tak sempat nak ambil, boleh mintak tolong kawan-kawan ambilkan. Dan kalau tak boleh jugak, boleh berhubung dengan Anne untuk proses pengeposan. Anne sangat baik orangnya. Friendly dan boleh lebih kurang. Cubalah baik-baik dengan dia... community manager tu. Mana tau lepas ni korang pulak boleh dapat advertorial post dari Nuffnang! 

Sekalung tahniah diucapkan!!!

Buat yang kurang berjaya, jangan berkecil hati ok. Insya-Allah kalau ada rezeki lagi dari Nuffnang, aku akan anjurkan lagi giveaway sebegini. 

Terima kasih atas sokongan anda! 


CRAZY LOVE - Cinta dan Persahabatan di Masa Pergolakan Putih Abu-Abu

Sejak awal perfilman Indonesia, Indahnya masa SMA dengan segala pernak-perniknya memang tak pernah usang untuk dibahas. Hal itulah yang menjadi tema dalam film terbaru produksi Maxima Pictures.

Film bertajuk CRAZY LOVE ini dinahkodai oleh Guntur Soeharjanto yang sebelumnya membesut BRANDAL-BRANDAL CILIWUNG, dan TAMPAN TAILOR. Filmnya sendiri berkisah tentang cinta dan persahabatan di masa pergolakan putih abu-abu tersebut.

Selain Adipati Dolken yang sudah wara-wiri di sejumlah judul film seperti PERAHU KERTAS, SANG MARTIR serta 18++, film ini turut diramaikan oleh sederet bintang-bintang baru. Mereka adalah Tatjana Saphira, Kemal Pahlevi, Zidni Adam dan Una Putri.

Selain mereka, hadir pula Judika sebagi bintang tamu. Film yang akan dirilis pada 22 Agustus tersebut naskahnya ditulis oleh Cassandra Massardi dan Alim Sudio. 



Sinopsis Film Crazy Love

Bagi Kumbang (Adipati Dolken), masa muda harus dijalani dengan santai. Bersama ketiga sahabatnya, Abdu (Kemal Palevi), Daniel (herrichan), dan Basuki (Zidni Adam), mereka selalu membuat ulah di sekolah. Termasuk menggoda Olive (Tatjana Saphira), gadis pintar dan cantik, yang jadi incaran mereka semua sejak lama. 

Aksi konyol dan prestasi jeblok Kumbang membuat Kepala sekolah (Ray Sahetapy) menugaskan Olive menjadi mentor Kumbang, di dalam mengejar ketinggalannya di sekolah.

Awalnya, Olive menolak karena dia tidak pernah menyukai sikap Kumbang yang kekanak-kanakkan dan tidak pernah serius dalam hidupnya .

Sebaliknya, Kumbang menggunakan kesempatan ini untuk mendekatkan diri pada Olive dan membuktikan bahwa ada yang spesial dalam hatinya.
Trailer Film Crazy Love

Trailer Film Crazy Love
Denaihati

Dekorasi Rumah Untuk Raya? Semuanya ada di Delima HOME!

Assalamualaikum semua

[BLOGGER CONTEST]

Adik-adik kat bawah ni semua datang jumpa aku... katanya ada masalah negara. Sampai tak lalu makan. Tak lena tidur. Monyok muka semuanya... apa masalah ni adik comel?







Selamat Datang ke.............











Delima HOME merupakan satu hub interaktif kelengkapan rumah yang terbaik di Malaysia!!! Bukan senang nak shopping secara online untuk kelengkapan rumah. Dengan bertujuan "making modern living lifestyle more accessible", Delima HOME menawarkan pelbagai area kelengkapan rumah. Daripada perabot, dekorasi dalaman dan luaran, bilik tidur mahupun dapur semuanya boleh didapati di sini!!! Cuba tengok nombor 1, 2 dan 3 atas tu!

1. SERVIS 

Untuk memudahkan para pelanggan Delima HOME, pelbagai kemudahan dan jaminan diberikan kepada pelanggan.  Customer servis yang boleh bantu sekiranya ada masalah, free delivery untuk penduduk sekitar Lembah Klang, pulangan duit dalam masa 14 hari sekiranya kita berubah fikiran dan untuk meringankan beban kewangan ada jugak ditawarkan installment payment bagi selected items. Haaa tak bagus tu? Banyak perlindungan dan kebaikan kepada pelanggan. 

2. KEPELBAGAIAN TAWARAN

Ini paling menarik. Aku rasa Delima HOME sangat lengkap. Dari A-Z, semua kelengkapan satu rumah boleh didapati di sini. Tak payah lah kau nak beli katil, kedai lain... nak beli sofa pergi kedai lain. No-no-no! Di bawah satu bumbung, Delima HOME ada semuanya. Just pilih saje dan tentukan bajet korang... terus boleh beli. Kan senang gitu. Jimat duit, jimat masa dan jimat tenaga!


3. BAJET

Ni kan musim raya, mungkin ada di antara kita yang berhajat nak beli perabot dan kelengkapan baru. Tapi tak mahu berhutang dan membebankan. Usah risau!!! Delima HOME boleh membantu anda. Tengok tu, ada disediakan ruangan untuk kita menganggar bajet kewangan bagi barang yang kita nak beli. Jadi, awal-awal kita dah boleh rancang kewangan kita sebelum membeli. Bak kata orang, ukur baju di badan sendiri! 


KELENGKAPAN RUMAH YANG TRENDY



Daripada pemerhatian aku lah, Delima HOME menawarkan kelengkapan rumah yang memang up-to-date dan trendy! Cantik-cantik belaka pulak tu. Boleh je nak sesuaikan dengan tema rumah korang macam mana. Semuanya boleh dipadankan!!! Lagi menarik, sekarang ni hampir KESEMUA kelengkapan ada potongan harga yang berbaloi!













Mana boleh promosi raya Aidilfitri tak ada!!! Bila nak raya ni, mestilah rumah kita kena hias cantik-cantik. Tapi paling penting mestilah jimat dan bijak berbelanja. Di Delima HOME, pelbagai gaya dan inspirasi yang boleh disuai padan dengan ruangan kediaman anda. Mereka pun boleh bantu! Cakap aje... Insya-Allah segala impian kediaman anda dipenuhi!! Kau tengok beberapa idea dekorasi rumah kat bawah ni. Alahai... bukan main kelabu mata aku bila tengok satu-satu. Semuanya comel. Geram lah!!! 






PEMBAYARAN?


Alaaaa itu jangan risau. Kan dah cakap tadi, Delima HOME berorientasikan memudahkan para pelanggan. Oleh itu, ada banyak cara nak buat pembayaran. Semuanya di hujung jari aje. Janji ada fulusnya!!!




LAGI.....


Nak lagi? Tak cukup lagi? Ini... dengan sign-up news letter, sebanyak RM 10 voucher akan diberikan!!! Yahooo!




DUIT RAYA KHAS UNTUK BLOGGER

Yang ini khas untuk blogger saje. Kalau nak duit raya dari Delima HOME, jom sama-sama sertai Blogger Contest. Mudah aje caranya... dan paling penting hadiahnya LUMAYAN beb!!! Cepat join segera. Contest tamat 15 Ogos 2013 ni yer....



KESIMPULAN

 Amacam semua?? Delima HOME ni apa macam?!!!



Jadi... mari ramai-ramai kita ke Delima HOME! Kelengkapan raya untuk rumah anda semuanya ada disini!!! Dengan hujung jari... anda masih boleh mendekorasi rumah! So, sapa nak ikut ni aku nak pergi Delima HOME?






Untuk maklumat lanjut : 







Blog Archive