How to paint the Mona Lisa with MS Paint



"Painting of the Mona Lisa using Microsoft paint.
Original painting time 2hrs 30mins.
Plays in under 5 minutes"


gempak giler

Barca menang lagi

yeay kalah jugak Manchester United
suka..suka...suka ahaha
Husz, sabo jela, xde rezeki team ko tu

xmo cakap panjang
moh nengok aksi2 menarik final


Biarlah gambar yg bercerita...layannn



1 - 0

1 - 1

2 - 1

3 - 1

pritttttttt..tamat..Brca menang

yeahhh kami monang lagi
(alangkah baiknya kalau THE REDS
yg menang huuuuu)

..........................................................................

Luar Wembley..sebelum game


pergghh ramai..kalau dpt dtg sini mesti best


sape tu yg bawak bendera Malaysia tu


http://www.dailymail.co.uk/

dua tahun dari sekarang diharapkan THE REDS akan kembali beraksi di final...yeahhh

~YNWA~

Yeay Barca menang liga juara

Barcelona menang 2-0 keatas MU dlm final liga juara2 eropah, suka..suka...suka ahahaha tpi itu final 2 tahun lepas di Rome.

apa kes pulakkan penyokng tegar REDS minat dgn Barca lak nih. yela, apa nak buatkan, LIVERPOOL xdpt masuk final, terpaksalah sokong Barca. takkan nk sokong MU lak. musuh ketat tu huhuuu

28 mei 11 waktu di London atau awal pagi ahad 29 mei waktu di KL kedua team tersebut akan berentap sekali lgi dlm final yg akan berlangsung di Wembley, London.

tahun ni lagi sekali terpaksa jdi penyokong kpd Barca. lebih2 lagi ada bet dgn si Husna nih. kalau MU menang aku terpaksa letak logo MU kat penjuru atas blog tu selama seminggu dan klu MU yg kalah dia kena kena buat benda yg sama, pasang logo REDS di blog dia tu hehe

so, Husz, cepat cari logo REDS. aku dah dpt bayangkan, MU kalah final nanti hahaha

korang semua, moh pakat sokong Barca...


ramalan: Barca 1 MU 0...cukuplah tu.lebih2 lgi sebab main di England, rumah MU sendiri


bila agaknya dpt tgk LIVERPOOL kembali beraksi dlm Champions League. musim depan xdpt masuk pon huhuhuu sedih.


Can't stop lovin' you



Hey!
There's a time and place for everything. For everyone
We can push with all our might, but nothin's gonna come
Oh no, nothin's gonna change
An' if I ask you not to try, oh could you let it be?

I wanna hold you and say
We can't throw this all away
Tell me you won't go, you won't go
You have to hear me say

I can't stop lovin' you (Ooooo)
And no matter (Ooo-ooo-ooo) what I say or do
You know (Ooo-ooo-ooo) my heart is true, oh
(Ooo-ooo-ooo) I can't stop lovin' you

You can change your friends, your place in life
You can change your mind
We can change the things we say, and do any time
Oh no, but I think you'll find
That when you look inside your heart
Oh baby, I'll be there. Yeah!

Hold on. I'm holdin' on
Baby, just come on, come on, come on
I just wanna hear you say

I can't stop lovin' you (Ooooo)
And no matter (Ooo-ooo-ooo) what you say or do
You know (Ooo-ooo-ooo) my heart is true, oh-oh!
I can't (Ooo-ooo-ooo) stop lovin' you

Oh, I'm so twisted and tied
And all I remember, was how hard we tried
Only to surrender

(Guitar Solo)

(Ahh-ahh) And when it's over
(Ahhh-ahh) I know how it's gonna be
And true love will never die
Or, not fade away

And I can't (Ooo-ooo-ooo) stop lovin' you
And no matter (Ooo-ooo-ooo) what I say or do
You know (Ooo-ooo-ooo) my heart is true, oh
I can't (Ooo-ooo-ooo) stop lovin' you

And I know (Ooo-ooo-ooo) what I got to do
Hey Ray, what you said is true, oh
I can't (Ooo-ooo-ooo) stop lovin' you, oh no
(Ooo-ooo-ooo)
Oh, can't (Ooo-ooo-ooo) stop lovin' you


.....................................

van halen

Moh buat senaman kempis perut

dah petang dah...apa kata habis kerja karang sama2 buat senaman kempiskan perut huhuhuuu senaman ni sesuai bg mereka2 yg dh maju ke depan.

kalau dh xsabar nk tunggu..apa kata buat senaman ni sekarang jugak. pastikan dulu bos korang tak nampak. atau pon ajak bos korang join sama sebab aku rasa org2 yg bergelar bos ni lebih maju perutnya ke depan haha

mereka yg pregnant xyah susahkn diri buat senaman nih. takkan kempis punya.

ok, jommmmmmmmm kempis perut

berikut adalah 4 jenis senaman yang boleh anda amalkan setiap hari;

Knee Circle 1

1. Baringkan diri anda dan pastikan punggung rata di atas lantai.

2. Letakkan kedua tangan di sisi tubuh sebaris dengan lantai.

3. Secara perlahan-lahan, angkat kedua belah kaki anda sehingga lutut berada di atas perut.



Pada posisi ini, cuba anda tahan dalam kiraan 5.


4. Kemudian, gerakkan lutut anda ke arah kanan sehingga ke posisi sekitar 45 darjah.

5. Pastikan keadaan perut dan bahagian atas tubuh anda tetap menghadap ke atas.


knee circle 2

Pada posisi ini juga, cuba anda tahan dalam kiraan 5.

6. Seterusnya, luruskan semula lutut dan kaki anda ke lantai.


Ulangilah senaman ini sebanyak 10-15 kali dan buat dalam 2 set. Selepas habis 2 set, tukar pula posisi ke sebelah kiri untuk langkah no.4.

Bagi posisi kanan, buat juga dalam 2 set. Di mana setiap satu set mengandungi 10-15 kali ulangan pergerakan.


selamat mencuba...selamat kempiskan perut

Lelaki lebih subur ketika cuaca sejuk

hasil perguruan aku dgn Lebai Google telah ditemui satu fakta yg boleh dikira agak penting juga lah. bagi mereka2 yg ingin melangsungkan perkahwinan atau yg dah kawen elok ambil tahu pasal ni. ok

begini ceritanya....

menurut Lebai Google, pd tahun 1997 yg lalu di New York telah terjadi satu peristiwa yg luar biasa iaitu kadar kelahiran di kota tersebut telah meningkat dgn mendadak.

yg menariknya ramai ibu yg telah lama tdk mengandung turut sama melahirkan anak hihi.

disebabkan ia satu peristiwa yg agak ganjil ia telah menarik minat mereka2 yg suka megkaji untuk melakukan kajian mengenai fenomena tersebut.

setelah bertungkus-lumus akhirnya pada November 1999 pakar telah memperolehi jawapannya.

"lelaki lebih subur ketika cuaca sejuk" kata ketua pengkaji kesuburan Dr Grace Centola ketika itu berkihidmat di University of Rochester Medical Center.

kenyataan itu merujuk kpd satu fenomena yg luarbiasa melanda New York iaitu selama 10 bulan lamanya kota itu dilanda musim sejuk.

agaknya musim2 sejuk kerja diorang semua tu hanya duduk kat rumah berselimut dgn bini masing2 ye tak..sejuk katakan. nak buat kerja lain tak boleh. so, kerja itu je la yg mampu dilakukan ahaks hehe

sambung Lebai Google lagi, Grace mendapati apabila kesejukan organ pembiakan lelaki lebih aktif menghasilkan sperma berbanding musim panas.

malah dalam keadaan tertentu jika suhu terlalu panas sperma mudah mati

"bagi yg menghadapi masalah kesuburan adalah lebih baik jika selalu berada dlm persekitaran yg sejuk" tambah Dr Grace lagi


erm ermmm musim2 hujan sangat lahhhh sesuai bgi org yg dh kawen beramah mesra dgn pasangan masing2 ye...yg belom tu jgn cuba pulak mesra2 dgn pasangan korang..haram..kawen dulu, pastu bolehlah nak buat apa pon hehe


ok, adiosSS

Apa-apa aje

nak merepek pasal apa ye hari ni. ada je idea dlm kepala nih tpi malas pulak nak tulis hehe. hari ni dh 25 mei dh hujung bulan dah hohooo. bulan depan dh masuk jun.

maknanya bulan jun depan genap 2 tahun aku bloggin. pantas betul masa berlari. cakap pasal blog, ada tak korang buat print screen blog korang. yela, mana taukan utk kenang-kenangan. aku xde pulak buat semua tu. macam mana rupa blog aku dulu pon dh lupa tpi aku agak kaler hitam jugak sama cam sekarang nih.

malam tdi aku geledah2 lappy terjumpa lak satu gambar.

ni haaaa...bukan nk tunjuk lappy apa aku pakai..tpi nk tunjukkan kt screen tu.

nampak tak. macam tu rupanya blog aku dulu huhuhu. itu blog lama, aku snap gmbar tu bulan november 09 sebelum raya haji hehe

aku ingat nk prtsc lah blog sekarang nih.


hurmm....yg kat bawah ni pulak apa yg aku baca. aku suka juga membaca asalkan bukan novel. xtau kenapa aku memang xsuka baca novel.

nampak tak tajuk buku tu....'Kedahsyatan Malam Pertama Di Alam Kubur'

kalau korang baca memang menggerunkan. banyak berkisar tentang kematian.

cuba bayangkan..hari ni kita bergelak ketawa, bergembira bersama keluarga, kawan2 tpi esoknya kita mati, dan malamnya merupakan malam kita yg pertama di alam kubur..aku tak dpt nk imagine macam mana....takut

dan lagiii...komik..hahaha

itulah benda yg paling aku suka baca. sejak skolah rendah lgi smpai sekarang hehe

yg bersusun kt belakang buku KMPDAK tu manga Dragon Ball. aku minat dragon ball

"Dragon Ball ada tujuh biji kesemuanya" hehe


ini komik2 dri kartunis Zint. aku kipas susah mati dia.

antara karya beliau yg ada dlm simpanan aku...Under 18, K.O King, Bodyguard.com etc....semua best.

tak lupa gak, komik Mat Som karya kartunis terulung negara, Datuk Lat. mesti kenalkan. karya2 beliau memang terbaik. belum ada lgi kot org yg boleh lawannya.


banyak lagi lah komik yg aku kumpul2. nak cerita panjang pulak jadinya. lain kali lah aku citer.



kpd The Kopites, dijangkakan Liverpool FC akan berlawan dgn skuad kebangsaan pd 16 Julai. apa pun tggu pengumuman rasmi dri FAM.

~YNWA~


adiossSS

Penyokong MU cari gaduh

Manchester United fans unveil '19 times' banner at Anfield

saje je ni...memang nak cari gaduh ni. sanggup penyokong MU dtg ke Anfield minggu lepas semata-mata nak pasang banner tu huuuuuuuuuuuuhhhhhhhhhhhhhh

sementara itu Pengurus Liverpool, Kenny Dalglish mencabar MU menyamai rekod lima kejuaraan Liga Juara2 yg di menangi The Reds

"Jika penyokong United boleh membawa kain rentang yang tertulis perkataan 'United juara 19 kali' di Anfield minggu lalu, mungkin kami boleh bawa kain rentang tertulis lima kejuaraan Eropah milik Liverpool ke Old Trafford musim depan


ahahahaaa kalau xde sape yg sanggup pasang banner tu kat Old Trafford biar aku je yg buat. tapi bkn kat sana la....gantung banner tu kat area Serdang pon dh kira ok dah biar ada org sakit hati ahaks


"Pada saya, tak kiralah apa yang difikirkan oleh United. Bagi saya, Liverpool tetap kelab paling penting buat jutaan penyokong di seluruh dunia" kata Dalglish

yeahhhh Liverpool tetap hebat

~YNWA~

Kisah Mat Moto

Mamat moto

ni perihal sorang mamat yg baru dpt motor.. so g kekedai la nak beli minyak..dia singgah jap kedai..survey minyak..

mamat motor : bang minyak mana yg ok ni..

tokey kedai : hah.. abg syorkan guna minyak max5 ni.. pelinciran dia bagus..

mamat motor : yg lain bang..

tokey kedai : hah.. castrol ni pun ok gak.. jauh bleh pegi ni..

tokey kedai : takpun.. amik shell ni murah skit..

mamat motor : emm..

tokey kedai : kalau motor adik ni.. pakai petronas je pun dah ok..
tokey kedai : so.. adik nak beli yg mana satu ni?

mamat motor : emm..sory la bang..mak adik pesan suruh beli minyak masak seri murni je takdi..

tokey kedai : %^&*%^..aku bakar jugak budak ni ngan minyak tanah kang..



kita bako...kita bakoooooooooo huhahahaa

selamat hari minggu

tak kiamat rupanya semalam huhuh


Esok kiamat

hahaha amacam..gerun tak tajuk tu

kejap tadi dok belek2 Harian Metro tetiba mata aku terpandang tajuk ni


Sekumpulan paderi New York ramal dunia kiamat esok

NEW YORK: Berbekalkan kemeja-T, brosur, buku dan poster, seorang paderi bersama rakan rakannya tekun memberi amaran kepada orang ramai di New York bahawa dunia akan kiamat esok.

Menggunakan perkiraan daripada Bible, Manny mendakwa akan berlaku gempa bumi di seluruh dunia pada 21 Mei, tetapi dia sendiri tidak pasti sama ada kejadian itu berlaku serentak atau tidak.

Katanya, dia tidak pasti bagaimana ‘bencana’ itu berlaku atas faktor perbezaan masa sesuatu tempat di seluruh dunia.

“Bagaimanapun, sepatutnya gempa bumi itu berlaku pada waktu sama di seluruh dunia,” katanya.

Manny, 56, berkata walaupun tarikh 21 Mei kelihatan rambang, dia merujuk kepada analisis Presiden Family Radio - sebuah komuniti penyiar keagamaan di California, Harold Camping.

Ketika sibuk berceramah, teman Manny, Borce, 43, mengedarkan risalah mengenai ramalan kiamat mereka. Melalui risalah itu, mereka mendakwa orang ramai mempunyai beberapa jam untuk bertaubat. - AFP


so, tunggu je la hari esok haha...


sbg org beragama islam kita hendaklah sentiasa bertaubat dan memohon keampunan dri Allah. tentang kiamat tu biarlah Allah yg tentukan bila masanya.

yg pasti janji tuhan adalah benar...harinya akan tiba jua

Wallah hua'lam

Silent Killer

korang merokok tak? aku bukan perokok. so, nak tanya sikit kpd sape2 yg merokok tu, best ke sedut asap masuk ke dalam paru2 tu.

haaaaaaa best ke?..sedap ke?...nikmat ke?...

aku tension gak bila duduk dekat2 dgn smokers ni. asap rokok yg dihembus keluar tu kalau berlegar-legar kat muka diorang sndiri xpelah jugak..lantaklah

ini tak, asap tu tersedut juga oleh kita yg berada berhampiran. ia lebih bahaya org cakap

hurmm k lah,

aku nk highlightkan skit pasal rokok. pasal skrng nih ramai sgt teenagers kita yg dh addicted ngan rokok. nape?? k u all sit tight & meh discover the truth bout smokin'


berdasarkan pertanyaan aku kepada Lebai Google di dapati ada beberapa sebab seseorang remaja itu menjadi perokok.

antaranya ialah ingin bereksperimen. yela, selama ni hanya dok tengok je org2 tua dan org2 tak berapa tua hisap rokok berkepul-kepul asap. nampak syok jekan. sebab tu dorang pon nak cuba.

bebudak ni jugak ingin..apa org cakap, ingin menunjukkan personaliti mereka kononnya bila merokok mesti nmpk macho, adventurous, glamer, popular...ceh, banyak cara lain lagi la

diorang ni juga ingin cepat jadi dewasa sebab tulah mereka merokok. ia akan buat mereka nmpk matured..hmm ye ke?? kpd budak2 skolah tu, xguna nmpak matured klu duit beli rokok pon mak bapak yg kasi...hampeh

dan yg biasa didengar adalah pengaruh dari kengkawan. mereka yg brgaul ngan geng perokok biasanya akan mudah trpengaruh. agaknya klu kawan2 diorang terjun lubang taik pon diorang akan ikut....pengaruh kawan2 katakan huhuh bengong

aku pon bergaul juga dgn perokok ni..xdelah sampai nk ikut diorang hisap asap tu. semuanya bergantung kpd diri sendiri la..kena kuat


kata Lebai Google lagi, rokok sangat bahaya kpd kesihatan. silap2 boleh bawa maut. aku pernah tanya kpd sorang kawan yg perokok tegar ni.

"tak takut mati ke" boleh pulak dia jawab, "ko yg xisap rokok tu ingat boleh hidup smpai 100 tahun ke" pehh baik punya jawapan. rasa cam nak cepuk kepala dia tu laju2 je.

banyak lagi la bahayanya, antaranya risiko mndapat sakit jantung, kanser & penyakit kronik yg lain.

bagi org pompuan akan menghadapi kesukaran masa pregnant & penyakit pernafasan kanak2, gandakan risiko ketidaksuburan. silap2 boleh mandul. isk

gigi juga boleh rosak klu dh lama sangat hisap rokok...bila dh rosak ggi tu nak senyum kat org pon rasa malu ye tak...


aku tanya lagi Tok Lebai Google tu apa yg terkandung dlm asap rokok tu..

dia jawab, asap rokok ada 4000 bhn kimia yg bahaya to ur heart. yg paling bahaya ialah nikotin & karbon monoksida

4000?..terkejut aku

klu nak tau bahan apa smpai 4000 tu korang tanya sendirilah Lebai Google...malas dh aku nak tanya...letih tau tak huhuh



so, bgi u all yg tengah merokok, cuba nk blaja merokok, baru start merokok..think twice..life is short & akan jadi shorter klu u all hisap rokok. lbih macho & bijak klu u all x merokok. ur choice huhuh


aku minta diri dulu, adiossSSS

Assalamualaikum

Al-Fatihah utk arwah Abdul Hakim

agak lewat aku dpt berita ni...xpelah

takziah kpd keluarga Abdul Hakim
dan Al-Fatihah untuk Arwah Abdul Hakim B Mohd Kamal.

Arwah telah kembali ke Rahmatullah kerana jangkitan paru-paru
semasa dirawat di Hospital Putrajaya

Semoga arwah ditempatkan di tempat orang-orang beriman.
Amin~


beliau adalah pemilik blog:

http://telordibasuh.blogspot.com/

tajuk..ikut suka koranglah nak letak tajuk apa

hari ni dh masuk khamis dah...cepat betul masa berjalan ek. dh 4 hari jugak aku xhapdet blog ni..lama ke? xdelah lama sgt kan

ada sesetengah org tu 4 mggu xhapdet. 4 bulan pon ada. selamba je

hri ni saje2 je gatal2 tgn tekan keyboard. xde nk citer pape pon, just nk ucap tima kasih kat sorang blogger ni pasal dh review blog buruk aku ni huhuuu

sape dia? ni haaaa..namanya Zafira Nabilah owner blog Apa Kata Hati yg glemer tu

TQ Nabilah hehe terharu ada segan pon ada ahaks.


hurmmm ok, nak citer sikit

sebenarnya dh lama aku ikut blog Nabilah ni, sejak tahun 2009 masa tu aku bru je belajar memblog.

selalu terserempak dgn dia di blog aRien de Great betul tak heheh. dh kerap sgt nmpak dia di blog Arin tu aku terjah la blog Apa Kata Hati itu tpi sbg silent reader jer hehe.

aku jd pemolo blog dia klu xsilap lah ermm dlm bulan Mei tahun lepas agaknya la...lupa dah

kiranya dh masuk setahun la tpi masih lg kunjung-mengunjung...mengeratkan silaturrahim kata org

so, klu ada sape2 yg belum terjah blog beliau silalah ke sana...best wooo

http://www.zafiranabilah.com/

terjah la...terjah laaa ahahaaa


k lah, bizi sebenarnya mggu ni, tu yg xhapdet xde komen2 kt blog korang semua tu.


nak keluar pulak ni..ada kerja kt luar..petang karang aku BW

adiossSS






p/s: Husz, tunggu 28hb hehe final

~FOREVER AND ONE~

What can I do?
Will I be getting through?
Now that I must try to leave it all behind
Did you see what you have done to me?
So hard to justify
Slowly it's passing by

Forever and one I will miss you
However, I kiss you yet again
Way down in Neverland
So hard I was trying
Tomorrow I'll still be crying
How could you hide your lies
Your lies

Here I am
Seeing you once again
My mind's so far away
My heart's so close to stay
Too proud to fight
I'm walking back into night
Will I ever find someone to believe?

Forever and one I will miss you
However, I kiss you yet again
Way down in Neverland
So hard I was trying
Tomorrow I'll still be crying
How could you hide your lies
Your lies

helloween - forever and one


Wanted: suspek penyimbah asid

Message From IPD TUN RAZAK,
motor suspect simbah acid, dapat dikesan :

"HONDA EX5 WPV 4963"

Please be alert & share this to all..



Inilah wajah suspek yang dapat dirakamankan oleh CCTV.
Mangsa terbaru yg disimbah asid adalah anak seorang anggota polis
di Seksyen 10, Wangsa Maju.

sebelum ni kejadian simbahan asid dilaporkan berlaku
di Bangsar, Brickfields, Bukit Bintang dan Pudu

mamat ni berbagsa india. kalau ada ternampak
di mana2 call rakan cop dgn segera.

kpd semua wanita di sekitar KL tolong hati2

kredit gambar: http://www.kujie2.com/isu-semasa/wajah-suspek-kes-simbah-asid.html

Simpan Cintamu - Seventeen Lirik Lagu

Simpan Cintamu - Seventeen

Saat pergi darimu
Ku teteskan air mata
Dengan sepenuh hati
Kau pelukku dengan erat

Dan kau berkata jaga hatimu
Simpan cintamu untuk diriku
Cepatlah pulang aku menunggumu

Jika kau rindukan aku kini
Temui aku dalam mimpimu
Bila semua ini telah berakhir
Ku segera pulang menemuimu

Saat pergi darimu
Ku teteskan air mata
Dengan sepenuh hati
Kau pelukku dengan erat

Dan kau berkata jaga hatimu
Simpan cintamu untuk diriku
Cepatlah pulang aku menunggumu

Jika kau rindukan aku kini
Temui aku dalam mimpimu
Bila semua ini telah berakhir
Ku segera pulang menemuimu

Jika kau rindukan aku kini
Temui aku dalam mimpimu
Bila semua ini telah berakhir
Ku segera pulang menemuimu

Dan kau berkata jaga hatimu
Simpan cintamu untuk diriku
Cepatlah pulang aku menunggumu

Dan kau berkata jaga hatimu
Simpan cintamu untuk diriku
Cepatlah pulang aku menunggumu

Chromebooks Laptop dari Google


Google's simplified computing model puts the browser at the core and creates an operating system that revolves around Google Chrome. Samsung and Acer are the launch partners. Samsung's notebooks have 12.1" displays, Atom Dual-Core processors, weigh 1.48 kg and get 8.5 hours of continuous usage. They're similar to the Acer notebooks, which have 11.6" displays, a higher resolution, but only get 6 hours of usage. Some of the notebooks include 3G support, while other notebooks are Wi-Fi only. "The Samsung Chromebook will cost $429 in the U.S. for the Wi-Fi only version and $499 for the 3G version. Acer's Wi-Fi only Chromebook will cost $349

Sinopsis Utusan Illahi TV3


Di bawah arahan pengarah Haris Kadir terbitan A. Aida Production, ”Utusan Illahi” pula berkisar mengenai Iskandar yang dibesarkan dengan penuh kemewahan dan jauh tersasar dari landasan sebuah keluarga Islam. Ayahnya, Datuk Malek merupakan ahli perniagaan yang kaya raya. Iskandar dibesarkan bersama-sama ibu tirinya, Datin Haleeza dan adik tirinya, Daniel. Datin Haleeza sangat dengki kepada Iskandar dan sering menghasut Daniel agar membenci Iskandar. Iskandar pula hidup dalam dunianya sendiri. Dia berlagak baik di hadapan ayahnya tetapi tanpa pengetahuan ayahnya, Iskandar bersikap liar dan gemar berfoya-foya serta tanpa rasa bersalah meniduri pasangannya dan meninggalkan mereka begitu sahaja.

Dalam keadaan marah, Iskandar yang sedang bersama Kamelia memandu kereta dengan laju lalu hilang kawalan dan terlibat dalam kemalangan hinggakan meragut nyawa Kamelia manakala Iskandar koma. Ketika Iskandar tidak sedarkan diri, Iskandar seolah-olah merasa dirinya berdiri di antara dua garisan menuju alam kebaikan dan kejahatan. Pelbagai kejadian aneh dan mengerikan menimpa diri Iskandar membuatkan dia insaf. Sebaik sahaja Iskandar sedar dari koma, dia menunda pembedahannya dan mahu mengembara mencari semua wanita yang pernah dinodainya untuk memohon maaf.

Suatu hari, Iskandar berhenti di sebuah masjid di sebuah kampung dan di situ dia didatangi oleh Haji Fadzil dan cucunya, Sakinah. Siapakah mereka sebenarnya? Apa pula yang bakal berlaku kepada Iskandar? Saksikan lakonan hebat Nazim Othman, Fadhil Dani, Syukri Yahya, Che Kam, Aida Aris, Mak Jah, Abu Bakar Juah, Erin, Yasmin Hani dan Linda Hashim dalam “Utusan Illahi” pada 21 Mei ini, jam 10malam, hanya di TV3!

Sinopsis Sejadah Kaabah TV3

Mendapat sentuhan sutradara Bade Hj. Azmi terbitan Line Clear Production, “Sejadah Kaabah” mengisahkan tentang seorang ibu iaitu Lijah dan anaknya, Izah, yang berumur 10 tahun dalam mengharungi keperitan hidup apabila Lijah terpaksa menyara keluarga dengan hanya menjual nasi lemak di kaki lima dan mengambil upah menjahit di waktu malam. Cita-cita Lijah adalah untuk menunaikan umrah suatu hari nanti dan Izah cuba untuk menyempurnakan impian ibunya. Malangnya, gerai Lijah telah disita oleh DBKL kerana berniaga di kawasan larangan.

Walaupun tiada gerai sendiri, Izah tetap bersemangat menolong ibunya mencari rezeki dengan menjual nasi lemak menaiki basikal ke sekitar kawasan perumahan. Di sekolah, Cikgu Jamilah mengumumkan peraduan mengarang bertemakan ’Keluarga’ peringkat kebangsaan dan pemenangnya akan membawa pulang wang tunai lumayan iaitu RM5,000. Izah berhasrat untuk memasuki pertandingan tersebut. Di siang hari, Izah berbasikal menjual nasi lemak dan di malam hari pula, dia sibuk menyiapkan karangan, itulah rutin baru Izah.

Namun, malang tidak berbau apabila Izah ditimpa kemalangan dan terpaksa dimasukkan ke wad ICU. Dapatkah Izah diselamatkan dan bagaimana dengan usaha menghantar ibunya ke Mekah? Bagaimana pula tentang pertandingan karangan yang disertai oleh Izah? Saksikan pengorbanan kanak-kanak berumur 10 tahun membantu ibunya di dalam ”Sejadah Kaabah” lakonan Sharifah Shahrizah, Eika Farhana, Esliza Loy, Hanis Kamal dan Noorkhiriah pada 14 Mei ini, jam 10.00malam.

Gambar Kekasih Baru Afif AF9 | Berpeluk Sakan


Ini ada sedikit penerangan daripada Afif mengenai hubungannya dengan Salima.
Memang saya pernah menjalinkan hubungan cinta dengan Salima. Saya mula kenal dengan dia ketika kami buat show sama-sama pada tahun 2009. Sejak dari situlah hubungan kami mula jadi semakin rapat dan kami terus menjalinkan hubungan sebagai pasangan kekasih. Namun, hubungan kami hanya dapat kekal bertahan selama setahun lebih dan kami telah pun putus cinta kira-kira empat bulan sebelum saya menjejakkan kaki ke Akademi Fantasia Musim 9
Dan mengenai kekasih barunya, Afif mengakui yang dia senang bersama Aishah kerana sikap wanita itu yang membuatkan dirinya berasa senang.
Saya pun tak sangka, begitu cepat pula berjumpa dengan kekasih baru. Mungkin sifat dan sikap yang ada pada kekasih baru saya yang bernama Aishah ini buat saya senang bersama dengannya. Kami juga serasi. Sebab itulah saya rasa kami boleh bersama selamanya. Insya Allah
Apa pun semoga Afif dan Aishah berbahagia. Harap-harap selepas keluar AF ini makin banyak tawaran yang dapat, makin cepat kumpul duit dan makin cepat boleh kahwin. Tak gitu?

StarDock ObjectDock Plus 2 Download

  Mediafire DOwnload Links:

Tera Copy 2.12 Download Full

Glee Season 2 Episode 20 Download 2011

Figgins asks the glee kids to perform at McKinley’s prom (over the objections of prom coordinator Sue). Meanwhile, the competitions for prom king and queen heat up.

Links: HOMEPAGETV.com



Download Links

http://www.fileserve.com/file/5ERp5P4/Glee.S02E20.HDTV.XviD-LOL.avi
or
http://www.megaupload.com/?d=OCNTORMI
or
http://www.mediafire.com/?1ayjla92vo6ju1j
http://www.mediafire.com/?ixxfxpficf12avk

How I Met Your Mother Season 06 Episode 23

Ted makes a tough decision that has a dramatic impact on his relationship with Zoey.

Links: HOMEPAGETV.com



Download Links

http://www.fileserve.com/file/jTfV7QK/how.i.met.your.mother.623.hdtv-lol.avi
or
http://www.megaupload.com/?d=1DA9EN2B
or
http://www.mediafire.com/?l2ev30hn2nh6qrl

Chuck Season 04 Episode 23 Download


Chuck and Sarah prepare for their nuptials and tend to the pesky last details—one of which is scrambling to save Chuck’s mother (Linda Hamilton) so she can attend the ceremony. Meanwhile, Morgan’s duties as best man turn perilous when he tangles with Vivian; and Ellie cooks up ideas for the rehearsal dinner.

Links: HOMEPAGETV.com



Download Links

http://www.fileserve.com/file/PScHTMd/Chuck.S04E23.Chuck.Versus.the.Last.Details.HDTV.XviD-FQM.avi
or
http://www.megaupload.com/?d=1W52HJ09
or
http://www.mediafire.com/?ppr7tg9v1pla127
http://www.mediafire.com/?bbs2iyhq3145j3t

Salih kahwin empat

SALIH bersama tiga isterinya, dari kiri; Norlizah Mohammad, Noraha Hamat dan Nor Farah Wahida Sulaiman.
SALIH bersama tiga isterinya, dari kiri; Norlizah Mohammad, Noraha Hamat dan Nor Farah Wahida Sulaiman.
Tidak anggap isteri bermadu, sebaliknya sebuah jemaah

DIA dilihat sebagai antara pengamal poligami yang berjaya. Biarpun mempunyai tiga isteri pada satu masa, amat jarang kedengaran cerita kurang enak mengenai rumah tangga pelakon, pengacara, pelawak dan penyampai radio Sinar FM, Salih Yaacob, didedahkan di media. Bijak sungguh Salih menjaga kerukunan rumah tangganya sehingga ramai lelaki mahu menjadikannya idola.
Bagaimanapun, ada khabar yang membisikkan bapa kepada sebelas cahaya mata ini sedang merancang untuk melengkapkan kuota yang diberikan padanya. Senang cerita, Salih bakal menggoncang tangan tok kadi untuk kali yang keempat. Gadis pilihan hatinya itu bukan calang-calang. Masih menuntut di pusat pengajian tinggi dan berusia 24 tahun, iaitu hampir separuh jarak usia mereka.
Apabila seorang lelaki separuh abad yang sudah mempunyai tiga isteri, tetapi masih menyimpan hasrat untuk berkahwin lagi, tiada lain yang ada dalam fikiran seorang wanita, selain daripada menyifatkan lelaki itu gatal atau sudah buang tabiat. Tidak cukupkah dengan layanan yang diterima sehingga sanggup menambah cawangan yang sedia ada.

Kepada Hip, Salih meluahkan segala isi hatinya, sekali gus menjelaskan salah tanggapan masyarakat yang menganggap dia berkahwin ramai disebabkan tuntutan nafsu semata-mata

Hip: Khabarnya abang akan berkahwin untuk kali keempat. Boleh cerita sikit?

Salih:
Semuanya masih lagi dalam perancangan dan jika segala-galanya berjalan dengan lancar, insya-Allah abang akan disatukan dengan gadis pilihan abang itu tidak lama lagi. Dia berusia 24 tahun dan masih menuntut di sebuah pusat pengajian tinggi. Abang anggap perkahwinan satu perkara yang suci dan murni. Apa yang abang lakukan ini semuanya kerana Allah dan semuanya juga sudah ditentukan-Nya.
Mengenai usia kami yang cukup besar jurangnya, saya anggap ia satu kebetulan. Saya tidak pernah menetapkan syarat hanya mencari gadis muda sebagai calon isteri. Isteri pertama saya dulu lebih tua tiga tahun daripada saya.

Hip: Bila abang berkata perkahwinan ini adalah kerana Allah, tentu orang akan menganggap abang menggunakan agama semata-mata kerana mahu berkahwin ramai?

Salih:
Abang tak kisah orang nak kata apapun. Dan memang abang mengaku abang menggunakan agama sebagai alasan untuk berkahwin. Perkahwinan memang dituntut dalam agama. Kalau bukan kerana agama, buat apa abang susah-susah nak kahwin. Baik abang simpan saja. Mungkin secara dasar orang melihat Salih seorang lelaki yang suka mengamalkan poligami, tetapi mereka tidak tahu sebelum mengamalkan poligami, kita kena tahu asas-asas agama supaya kita tidak tersasar dan sentiasa berpegang di jalan yang diredhaiNya. Mungkin orang melihat abang sebagai selebriti menyebabkan mereka menyangka abang berkahwin atas dasar tuntutan nafsu semata-mata, tetapi mereka tidak tahu sebelum abang mencari rezeki dalam bidang ini, sudah banyak kumpulan agama yang abang sertai dan banyak ilmu yang abang pelajari.

Hip: Adakah kesemua isteri abang merestui perkahwinan kali keempat ini?

Salih: Memang ia perkara utama yang abang lakukan apabila membuat keputusan untuk berkahwin lain. Alhamdulillah, kesemua isteri abang merestui keputusan abang ini. Itulah yang manisnya apabila kesemua isteri abang meletakkan agama sebagai perkara utama dalam kehidupan. Sebelum abang membuat keputusan untuk menjadikan seseorang itu sebagai calon isteri, abang akan suruh dia memahami al-Quran terlebih dulu. Dengan memahami isi kandungan al-Quran saja akan membuat hati mereka lebih reda dalam apa juga yang mereka lakukan. Mereka tahu tidak ada apa yang akan kekal ataupun menjadi hak milik mutlak dalam dunia ini.

Hip: Bagaimana abang menjaga kerukunan rumah tangga? Iyalah bukan mudah untuk menjaga tiga isteri sekali gus?

Salih:
Kesemua isteri abang tinggal berdekatan. Abang tidak menggalakkan mereka tinggal serumah kerana abang tidak mahu menyekat hak mereka. Mungkin mereka ada keluarga yang ingin menziarah di rumah, selain keinginan untuk mempunyai kediaman sendiri. Abang juga tidak pernah menganggap mereka hidup bermadu kerana pada abang, perkataan bermadu itu memang tidak pernah wujud dalam agama. Abang anggap mereka sebagai sebuah jemaah.

Hip: Ada tak mana-mana lelaki yang cuba meminta resipi untuk mengamalkan poligami daripada abang?

Salih:
Memang ada, tapi biasanya abang akan nasihatkan mereka supaya tidak melakukannya hanya kerana nafsu. Terus terang, hidup berpoligami memang sukar. Namun itu semua akan dipermudahkan jika suami ataupun isteri menjadikan agama sebagai asas dalam kehidupan mereka. Apapun, tujuan abang bercerita ini bukanlah kerana mahu menunjuk-nunjuk ataupun berlagak kerana dapat berkahwin empat. Abang sekadar mahu berkongsi ilmu. Pada majlis kahwin nanti, khabarnya ia akan disiarkan menerusi saluran Oasis. Pada masa itu nanti abang berhajat untuk membawa ketiga-tiga isteri abang dan mereka akan turut duduk bersanding bersama kami. Sebelum ini kami berkahwin sekadar mengikut hukum syarak iaitu ijab dan kabul. Jadi kali ini biarlah mereka sama-sama dapat berasa bersanding di atas pelamin.

Norman, Memey nikah September 2011

pix_gal0
Banyak pihak ingin taja perkahwinan pasangan pelakon ini

HANYA tinggal empat bulan saja lagi sebelum pasangan secocok, Norman Hakim dan Memey diijabkabulkan. September bakal menjadi bulan cinta mereka sekali gus melenyapkan desas-desus mengenai pernikahan yang dikatakan tertangguh dek komitmen terhadap tugas.
Jika sebelum ini mereka lebih senang mendiamkan diri disebabkan belum mendapat tarikh bersesuaian, kini baik Norman atau nama sebenar Mohamed Norhakim Zaidon, 35 dan tunangnya, Suhaizah Suhaimi, 23, sudah betah berkongsi cerita.
Seperti diakui Norman, persediaan hari bahagia mereka diserahkan kepada Memey memandangkan si gadis lebih memahami konsep majlis yang diimpikan mereka berdua, tambahan pula jadual lakonannya masih padat hingga akhir tahun ini.

“Sebenarnya kedua-dua belah pihak masih membincangkan soal kenduri dan segala perkara berkaitan. Cuma untuk persediaan nikah dan persandingan saya serahkan kepada Memey. Persiapan sudah dilakukan sejak awal tahun secara berdikit-dikit.

“Kalau soal gementar, perasaan itu lumrah dialami setiap individu yang akan melangkah ke fasa seterusnya. Tetapi dari segi tanggungjawab, saya sudah bersedia memikul amanah itu,” katanya ketika ditemui pada sambutan Hari Ibu anjuran Rafflesia The Pearl Centre.

Aura bahagia jelas terserlah pada wajah dua bakal pengantin itu yang tampak secocok mengenakan persalinan rona hijau epal sedondon, yang juga warna tema majlis, tatkala mengiringi ibu masing-masing, Kamariah Kaman (ibu Norman) dan Norlela Abdul Rahman (mama Memey) ke acara berkenaan.
Bagi Memey, sekali pun urusan pengendalian keseluruhan majlis bahagia mereka nanti dipertanggungjawabkan kepadanya, setiap perincian tetap mengambil kira pendapat insan tersayang, terutama Norman, dan keluarga kedua-dua belah pihak sama ada soal konsep majlis hingga lokasi acara.

“Kalau ikut persetujuan, majlis pernikahan akan diadakan di kediaman keluarga saya di Kota Tinggi, begitu juga majlis persandingan. Saudara mara sebelah saya ramai, jadi ibu bapa saya mahu majlis ini nanti menghimpunkan seluruh anggota keluarga kami.

“Hingga kini pun saya dibantu ibu yang setia menjadi penasihat. Sebenarnya sukar juga mahu memikirkan segala perkara, apa pun syukur kerana abang (Norman) tetap memberikan pendapat atau cadangan supaya saya tidak pening kepala,” katanya yang turut ‘terbang’ ke Bandung awal tahun ini memilih fabrik untuk busana pengantin.

Masih belum menentukan pereka yang akan diamanahkan memberi sentuhan terhadap persalinan hari bersejarah mereka, bagaimanapun Memey berterima kasih kepada rakan yang sudah menyatakan keinginan mereka untuk menaja majlis itu nanti.

Bukan terlalu memilih sebaliknya mereka tidak mahu ada di kalangan teman, termasuk pereka, berkecil hati. Ia membuatkan masing-masing cukup teliti memperincikan pembahagian keperluan atau tugasan supaya setiap pihak sama-sama mendapat peluang pada majlis itu nanti.

“Sebenarnya sudah ramai yang menghubungi kami fasal penajaan. Memang kami sangat berbesar hati dan berterima kasih atas kesudian mereka. Cuma kami harap tiada yang terguris jika ada di antaranya terpaksa ditolak kerana kalau boleh kami mahu semua turut serta.

“Apa pun kami perlu lihat kesesuaian konsep majlis selain beberapa perkara lain. Sebagai bakal pengantin, sudah tentu saya terharu kerana ramai mahu merealisasikan pernikahan dan persandingan seperti kami impikan - berlangsung dengan meriah serta bermakna,” katanya.

Sedia bergelar isteri

MENGIMPIKAN persandingan dalam taman yang dikelilingi bunga-bungaan segar, dedah aktres jelita itu lagi, pemilihan konsep sebegini dirasakan cukup romantik, malah menjadi kenangan terindah untuk dikongsi hingga ke anak cucu.

“Boleh dikatakan persiapan kami sudah hampir 50 peratus selesai. Namun bagi persandingan di sebelah keluarga bakal mentua, tarikh belum dipilih lagi. Kami hanya menyerahkan kepada keluarga kerana mereka lebih mengetahui yang terbaik,” tambahnya lagi sambil tersenyum manis.

Diminta berkongsi debarannya ketika ini, kata Memey, sebagai anak gadis sudah pasti saat hampir berpisah dengan keluarga seterusnya menjalani fasa sebagai isteri sesuatu yang asing, namun ia dianggap sebagai pengalaman yang ditempuh semua insan.

“Ya, saya sudah bersedia menggalas segala cabaran itu. Memang sebagai anak manja sedikit sebanyak saya pasti merindui keluarga, namun bagi saya segala situasi atau rasa berbelah bagi akan dilalui semua gadis.

“Banyak suka-duka yang sudah kami lalui. Apa yang boleh dikatakan, saya bersyukur dipertemukan dengan insan cukup penyayang, memahami dan menerima saya seadanya. Semoga segala urusan mendirikan masjid ini dipermudahkanNya,” katanya sepenuh harapan.

Ditebak persoalan bakal menjadi ibu segera kerana lelaki yang bakal dinikahi ialah bapa tunggal kepada tiga cahaya mata, dengan berhati-hati Memey menyusun kata supaya tiada hati terguris dek jawapannya. Katanya gelaran itu adalah anugerah tidak ternilai dan dia sekadar menumpang kasih.

“Inilah jodoh saya dan saya reda dengan situasi ini. Setakat ini hubungan saya dengan anak-anaknya tetap rapat. Mereka punya ibu dan itulah hakikat yang tidak mungkin boleh disangkal sesiapa, malah saya menghormati hak itu,” ucapnya penuh bermakna.

Elecoldxhot Crew Showdown 2011 8TV | Profile, Pictures, Photo, Vote


SHOWDOWN 2011 8TV : A one-of-a-kind reality dance battle crew show the FIRST ever in Malaysia to take the competition to the streets!

Vote SMS SD <space> ECX to 33399

BLAZIN SQUAD Crew Showdown 2011 8TV Profile, Pictures, Photo


SHOWDOWN 2011 8TV : A one-of-a-kind reality dance battle crew show the FIRST ever in Malaysia to take the competition to the streets!

Rokusteps Crew Showdown 2011 8TV | Profile, Pictures, Photo, Vote



SHOWDOWN 2011 8TV : A one-of-a-kind reality dance battle crew show the FIRST ever in Malaysia to take the competition to the streets!

 Vote SMS SD <space> RKS to 33399

BORNEO Crew Showdown 2011 8TV | Profile, Pictures, Photo, Vote


SHOWDOWN 2011 8TV : A one-of-a-kind reality dance battle crew show the FIRST ever in Malaysia to take the competition to the streets!

BRC SD10 To 33399

ELECOLDXHOT Crew Showdown 2011 8TV | Profile, Pictures, Photo, Vote


SHOWDOWN 2011 8TV : A one-of-a-kind reality dance battle crew show the FIRST ever in Malaysia to take the competition to the streets!

Vote SMS SD <space> ECX to 33399

HMC Phlow Crew Showdown 2011 8TV | Profile, Pictures, Photo, Vote






HMC Phlow kembali bertanding

Bagi penonton yang mengikuti aliran perjalanan program realiti ini pada musim pertama, pasti mengenali kru
penari yang menggelarkan diri mereka HMC Phlow yang dianggotai oleh Mohd. Faruq Mohd. Suhaimi 21,
Mohd. Fareez Nor Azri 20, Mohd. Hydzly Shaari 20, Muhammad Fazrin Zainuddin 20, dan Mohamad Saiful Asraf Fairus 21.

Vote SMS SD <space> HMC to 33399

Facebook HMC Phlow 

Top List Crew Showdown 2011 8TV


SHOWDOWN 2011 8TV : A one-of-a-kind reality dance battle crew show the FIRST ever in Malaysia to take the competition to the streets!

Panic, Force 136, EGS Monster, Bounce Stepperz, Dejavu Breakers, Borneo Crew, Elecoldxhot, Blazin Squad, HMC Phlow, Roku Steps Stepholic dan Soulution. 

Dejavu Breakerz Crew Showdown 2011 8TV | Profile, Pictures, Photo, Vote


SHOWDOWN 2011 8TV : A one-of-a-kind reality dance battle crew show the FIRST ever in Malaysia to take the competition to the streets!

KUMPULAN Dejavu Breakerz dari Kota Kinabalu, Sabah.

Facebook Dejavu Breakerz Crew Showdown 2011 8TV | Dejavu Breakerz Official Site

Solution Crew Tersingkir Showdown 2011 8TV




SHOWDOWN 2011 : A one-of-a-kind reality dance battle crew show the FIRST ever in Malaysia to take the competitionto the streets!





Facebook Solution Crew Showdown 2011 8TV

Solution Crew Showdown 2011 8TV




SHOWDOWN 2011 : A one-of-a-kind reality dance battle crew show the FIRST ever in Malaysia to take the competitionto the streets!





Facebook Solution Crew Showdown 2011 8TV

Asmara 2 OST TV3 Asfan - Terhenti Di Sini

Lirik Lagu Terhenti Di Sini Asfan

Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Schwarzenegger berlakon semula

Schwarzenegger berlakon semula



ARNOLD SCHWARZENEGGER


MANTAN gabenor California, Arnold Schwarzenegger kini bersedia untuk kembali memanaskan dunia perfileman Hollywood.
Jika sebelum ini dia cukup terkenal sebagai pelakon aksi, pembabitannya semula kali ini akan menyaksikan Schwarzeneger tidak kembali sebagai seorang pelakon aksi.
Sebaliknya, dia dilaporkan terbabit dalam filem Cry Macho arahan Brad Furman yang merupakan sebuah filem drama tentang seorang pelatih kuda yang ditimpa masalah dan sedang memerlukan wang.
Dia kemudian ditawarkan pekerjaan menculik anak kecil berusia sembilan tahun yang juga adalah anak mantan majikannya.
Bagaimanapun Schwarzenegger tidak akan menghampakan peminat yang merindui aksi adiwiranya apabila dilaporkan akan kembali bermain di dalam siri terbaru filem yang menaikkan namanya, Terminator yang akan menjalani penggambaran pada bulan September nanti.

Kapal mewah Abramovich lawan pengasas Microsoft



KAPAL milik Paul Allen dekat bandar Antibes, Perancis baru-baru ini.



LONDON - Kapal mewah milik dua bilionair terkenal, Roman Abramovich dari Rusia dan Paul Allen yang merupakan pengasas syarikat perisian komputer, Microsoft menjadi tumpuan media semalam.
Kapal mewah milik Abramovich yang juga pemilik kelab bola sepak Chelsea diberi nama Luna, sepanjang 114.90 meter berlabuh dekat bandar Antibes, Perancis baru-baru ini.
Ia memiliki sebuah kolam renang dan tempat pendaratan helikopter, tingkap kalis peluru dan setiap bilik mengandungi skrin pawagam sebesar televisyen.
Namun, kapal milik Allen sepanjang 126.18 meter yang diberi nama Octopus pula mempunyai gelanggang bola keranjang dan dua tempat pendaratan helikopter.
Kapal pengasas bersama Microsoft itu dilengkapi dua kapal selam kecil, sebuah kolam renang dan sebuah studio muzik.
Allen menggunakan kapal itu untuk berparti.
Kedua-dua lelaki itu berada dalam senarai 100 individu paling kaya di dunia dengan Abramovich berada di tempat ke-53 dan Allen di tangga 57.
Kedua-dua kapal itu juga berlabuh dekat bandar Antibes, Perancis baru-baru ini. - Agensi

Ibu lahir anak dua kepala






BEIJING - Seorang ibu melahirkan bayi yang mempunyai dua kepala di sebuah hospital di bandar Suining, wilayah Sichuan, China pada minggu lalu.
Bayi itu berkongsi dua tangan dan dua kaki dilahirkan menerusi pembedahan.
Kembar ganjil itu menghidap dicephalic parapagus kerana bayi berkenaan hanya berkongsi satu badan yang menyebabkan pembedahan untuk memisahkannya tidak boleh dilakukan.
Bayi seberat 4.05 kilogram dan tinggi 50 sentimeter itu dilahirkan selepas satu sel telur gagal untuk berpecah dengan sempurna dan dianggap jarang berlaku dengan kebanyakan kes seperti ini dikesan di Asia Tenggara dan Afrika.
Bagaimanapun, di Barat, pada 2009, Lisa Chamberlain dari Portsmouth melahirkan kembar Joshua dan Jayden yang berkongsi satu badan. - Agensi

FAM disiasat rasuah



IMBAS KEMBALI... Penyerang Malaysia, Zaquan Adha Radzak (kiri) bersaing dengan pemain Zimbabwe, Voster Chitema pada perlawanan persahabatan di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur, Cheras pada 12 Julai 2009.



KUALA LUMPUR – Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) akan disiasat pegawai antirasuah Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) yang dijadual datang ke negara ini minggu depan.
Bagaimanapun, Setiausaha Agung FAM, Datuk Azzuddin Ahmad berkata, buat masa ini pihaknya masih tidak mengetahui bentuk kes yang sedang disiasat FIFA.
Katanya, FAM telah menghubungi ketua keselamatan FIFA, Chris Eaton kelmarin selepas difahamkan badan induk bola sepak dunia itu mengaitkan siasatan mereka dengan dua perlawanan persahabatan antara Malaysia dan Zimbabwe pada 2009.
“Saya masih tertanya-tanya tentangnya. Apa yang saya tahu hanya melalui media. Tiada wakil FIFA pun yang menghubungi kami setakat ini.
“Jadi kami hubungi Chris Eaton semalam (kelmarin) bertanyakan tentang laporan media itu. Dia hanya memberitahu akan datang ke sini (Malaysia) minggu depan.
“Dia juga ada mengatakan satu surat penjelasan akan dihantar kepada FAM dalam minggu ini,” jelas Azzuddin semalam.
Bagaimanapun, Azzuddin mengakui, beliau hanya mengagak kemungkinan kes itu membabitkan perlawanan Malaysia-Zimbabwe.
Zimbabwe dikatakan hanya menurunkan skuad berstatus kelab pada perlawanan persahabatan itu walaupun FIFA diberitahu, ia satu perlawanan antarabangsa kelas ‘A’.
Jika dakwaan itu benar sekalipun, Azzuddin berkata, pihaknya menafikan ada membayar wang bagi menanggung perbelanjaan pasukan Zimbabwe ke negara ini.
“Apa yang saya tahu, kami menerima surat tawaran daripada Persatuan Bola Sepak Zimbabwe untuk mengadakan perlawanan persahabatan tersebut.
“Jadi jika sudah ada surat sebagai komitmen, tentulah ia tidak boleh dipertikaikan. Takkan kami nak persoalkan pasukan itu skuad kebangsaan atau kelab,” tegasnya.
Terdahulu di Zurich, Setiausaha Agung Interpol, Ron Noble memberitahu FIFA bahawa Asia adalah kawasan ‘panas’ berkaitan rasuah dan sindiket menentukan keputusan perlawanan bola sepak.
– Reuters

YUI - YOU Lyrics | Single Hello Paradise Kiss OST

Romanji Malay(Indonesia) English
Zutto matteita no
Ienakatta kedo
Tarinai hibi wo sotto uzumeru you ni waratteta
Fureru dake de koware ta
Yubisaki kara hanarete, kieta

Sayonara anata wo wasurerareru hodo
Suteki na yume wo mitai no
Konna ni kirei na akari tomoshitara
Utsumuite rarenai desho?

Motto shiritai koto ikutsu mo aru no
Nakushita wake janai
Moto no basho he modoru dake
Chigau hito wo ai shita
Wakaru you na ki ga shi te naita

Sayonara anata wo wasurerareru hodo
Suteki na yume nado nai wa
Donna ni kirei na akari tomoshitara
Kagami no mae ni tachidomaru
Jishin nante nai no

Kitto dare mo onaji hazu
Anata no yokogao omoi dashiteita no
Itsumade mo anata o wasurerarenai mama
Yume no tsudzuki wo sagashita
Kowai mono nante naku naranain da
Atashi ni mo wakattekita wa
Utsumuite rarenai desho?

kuselalu menunggumu
walau tak terkatakan
tiap hari-hari tak berharga kulalui perlahan dengan tertawa
mengalaminya saja bikinku hancur
berawal ujung jari kita berpisah, menghilang

sampai jumpa padamu dimana aku bisa melupakanmu
bagai mimpi indah yg ingin kulihat
jika cahaya yg indah seperti ini pun
tundukkan kepala nggak bisa, ya kan?

banyak hal yg masih ingin kuketahui
bukannya aku menghilang
aku hanya ingin kembali ke tempat asalku
aku t'lah mencintai orang lain
aku mengerti karenanya akupun menangis

sampai jumpa padamu dimana aku bisa melupakanmu
mimpi yg indah dan hal lainnya
kalau cahaya yg indah seperti ini pun
di depan cermin kuterpaku
tak punya percaya diri

juga tiap orang merasakan hal yg sama~
bayangan wajah engkau tiba-tiba membuatku teringat
sampai kapanpun dirimu takkan terlupakan
kelanjutan mimpi ini t'rus kucari
hal yg menakutkan takkan menghilang
diriku pun t'lah mengerti
tundukkan kepala nggak bisa, ya kan?
600

Via SANoktah

Lena AF9 | Biodata Profil


Nama Sebenar: Lenaber Binti Hadir
Nama Afundi: LENA
Asal: Sabah
Umur: 21 tahun
Pekerjaan: Peniaga pasar malam.

Berikan Perkara menarik tentang diri sendiri:

Saya mempunyai imej tersendiri, rambut panjang, periang, seorang yang memahami orang lain dan suka berkawan.

Perkara yang anda pernah buat, tetapi orang lain tidak?
Saya pernah menyanyi di pasar malam dan setiap orang yang lalu-lalang bagi Lena duit.

Jika diberi peluang berduet dengan artis luar negara, siapakah artis itu dan mengapa?
Vina Morales dan Jericho Rosales.

Pengalaman menyanyi sebelum memasuki Akademi Fantasia?
Pernah menyertai banyak pertandingan dan pernah bekerja di Trinity Butik.

Kenapa anda menyertai Akademi Fantasia?
Sebab Lena ingin membuktikan kepada orang-orang yang selama ini memandang rendah kepada Lena.

Jika tidak dapat menyertai Akademi Fantasia 9 ini, siapakah anda sekarang?
Seorang bisnes woman yang berjaya.

Siapakah penyanyi AF yang anda kagumi? Kenapa?
Shahir, sebab dia menyanyi dengan bersungguh-sungguh dan jujur.

Afgan - Panah Asmara Lirik Lagu

berdebar rasa di dada setiap kau tatap mataku
apakah arti pandangan itu menunjukkan hasratmu
sungguh aku telah tergoda saat kau dekat denganku
hanya kau yang membuatku begini melepas panah asmara

reff:
sudah katakan cinta, sudah ku bilang sayang
namun kau hanya diam tersenyum kepadaku
kau buat aku bimbang, kau buat aku gelisah
ingin rasanya kau jadi milikku
ku akan setia menunggu satu kata yang terucap
dari isi hati sanubarimu membuatku bahagia
sungguh aku tlah tergoda saat kau dekat denganku
hanya kau yang membuatku begini melepas panah asmara
repeat reff
(panah asmara) [10x]
(sudah katakan cinta, sudah ku bilang sayang
namun kau hanya diam tersenyum kepadaku)
kau buat aku bimbang, kau buat aku gelisah
ingin rasanya kau jadi milikku
kau buat aku bimbang, kau buat aku gelisah
ingin rasanya kau jadi milikku
ingin rasanya kau jadi milikku
(panah asmara) [5x]

Warna Hidup - The Rain | Lirik Lagu

Lirik Lagu Warna Hidup - The Rain

Kau yang ku inginkan di sisa hidupku
baik buruk hitam putih warna hidup kita

jalan hidup yang membawa
hingga kita sampai di sini
bukan perjuangan yang
seperti mimpi di siang hari
bertahanlah, bertahan sampai nanti

reff:
kau yang ku inginkan di sisa hidupku
takkan ada yang mampu menggantikan dirimu
semua yang telah kau berikan untukku
baik buruk hitam putih semua mewarnai hidup kita

jangan pedulikan kata mereka
yang takkan mengerti
hingga suatu saat nanti
waktu yang kan menjawab semua ini
bertahanlah, bertahan sampai nanti, sampai nanti

repeat reff

baik buruk hitam putih pahit manis senang sedih [2x]

Sumpah Mati -Winner | Lirik Lagu

Lirik Lagu Sumpah Mati -Winner

* Aku memang jatuh cinta kepadamu
tapi aku tak punya keberanian
untuk mengungkapkan perasaan aku
yang begitu hebatnya kepadamu

** tiap malam ku memikirkan kamu
apakah kamu juga memikirkan aku
tiap malam ku memikirkan kamu
di jantungku hanya ada namamu

reff:
sayang sumpah mati
aku ingin jadi kekasihmu
dan aku bangga bila kamu
menemani jasadku sepanjang hari

repeat *, **

Luka - Zarul & The Protes | Lirik Lagu

Luka - Zarul & The Protes  | Lirik Lagu
Luka
Luka yang terdalam
Saat kau luahkan
Kita dah berakhir

Hancur
Hancurnya hatiku
Saat kau pergi
Tinggalkanku di sini

Dimana janji manismu dulu
Mengapa engkau sanggup menidakkan hatimu
Saat manis yang kita lalui
Akan aku jadikan semuanya
Pengajaran untukku hadapi seluruh hidupku

Masih terasa kucupan darimu
Di saat kau melafazkan cinta
Kita berjanji kan tetap bersama sehingga akhirnya

Jika
Dapatku kembali
Ke saat itu
Akan ku perbetulkannya

Aku masih tak dapat menerima
Kesilapan kecil yang membawa bencana

Ohh

Saat manis yang kita lalui
Akan aku jadikan semuanya
Pengajaran untukku hadapi seluruh hidupku

Masih terasa kucupan darimu
Di saat kau melafazkan cinta
Kita berjanji kan tetap bersama sehingga akhirnya

Ohh

Aku masih tak dapat menerima
Kesilapan kecil yang membawa bencana

Saat manis yang kita lalui
Akan aku jadikan semuanya
Pengajaran untukku hadapi seluruh hidupku

Masih terasa kucupan darimu
Di saat kau melafazkan cinta
Kita berjanji kan tetap bersama sehingga akhirnya

Andai masih ada ruang untukku
Andai diriku masih punya waktu
Percaya padaku ku hapus dukamu segala resahmu

Ohhh

Jika
Dapatku kembali
Ke saat itu
Akan ku perbetulkannya

Pengganti - Estranged | Lirik Lagu

Lirik Lagu Pengganti - Estranged

Día sebaris, tenggelam
Dan wujud hanya di dalam
Ku tau kalau sebenar

Tercipta kerana
Ku masuk dan keluar
Kau tau kalau sebenar

Beralih oh dari kenyataan
Terjaga tapi seperti masih bermimpi

Korus
Oh… aku tetap
Tersinggah di haluanmu
Dan serelanya
Oh… selamatkannya
Walaupun ditanya
Syurga jelas dia pengganti

Mindaku pun berkata
Soallah jawapanmu
Tau yang ianya salah
Diriku berbalas
Berani menjawab semua
Dan tau apa kena

Oh teringat yang aku takkan hilang begitu saja
Ditangguh terlalu lama ohoh

Ulang Korus

Na na na nanana na na
Na na na nanana na na
Na na na nanana na na
Nanana na na nanana na

Na na na nanana na na
Na na na nanana na na
Na na na nanana na na
Nanana nanana nanana na

Oh… selamatkannya
Dan oh relakanlah
Oh… selamatkannya
Walaupun ditanya
Syurga jelas dia pengganti

Oh… selamatkannya
Walaupun ditanya
Syurga jelas dia pengganti
Pengganti

Gambar Adlin Aman Ramlie dan Emelda Ahmad Mengerjakan Umrah

Gambar Adlin Aman Ramlie dan Emelda Ahmad Mengerjakan Umrah


Sinopsis Filem Kongsi 2011


Sinopsis Kongsi:- TUMULAK, seorang pembunuh upahan berasal dari Thailand telah diupah oleh Ketua Gangster Thailand iaitu KIMPEDU. KIMPEDU yang tamakkan kuasa dan wang, merancang untuk membunuh setiap ketua kongsi gelap di Malaysia bagi menimbulkan kekacauan diantara kumpulan kongsi gelap Melayu, Cina dan India. Ini akan memudahkan kumpulannya menyusup masuk dan menguasai kawasan pemerintahan dan perniagaan ahli kongsi gelap di Malaysia.

Segala kekecohan ini berlaku bermula di Pulau Pinang. ASP SHARIF yang bertugas di bahagian D7 kongsi gelap, judi dan maksiat bertanggungjawab di dalam kes – kes yang melibatkan ahli kongsi gelap. Setelah banyak kes pembunuhan berlaku dan berita tersebut tersebar luas. Wajah fotofit TUMULAk terpampang di poster dan televisyen sebagai orang yang paling dikehendaki di Malaysia. KIMPEDU lantas mengarahkan MAIA iaitu pembunuh upahannya yang kedua untuk memburu dan membunuh TUMULAK agar rahsia perancangannya tidak terbongkar kepada pengetahuan kumpulan kongsi gelap Malaysia dan pihak Polis.
TUMULAK diburu oleh Polis, kumpulan kongsi gelap dan seorang pembunuh upahan. Pelbagai strategi dirancang bagi meloloskan dirinya dari pihak – pihak tersebut. TUMULAK mengugut ASP SHARIF agar tidak mengganggunya. MAIA, pembunuh upahan kedua berjaya ditangkap oleh TUMULAK. TUMULAK berjaya melepasi sekatan Polis dan keluar dari Pulau Pinang menuju ke sempadan Thailand tetapi akhirnya beliau tumpas ditangan Skuad UTK Polis.
Tajuk Filem:
Kongsi
Pengarah:
Farid Kamil
Penerbit:
Metrowealth Movies Production Sdn. Bhd.
Dipawagam:
12 Mei 2011
Pelakon Kongsi:
Shaheizy Sam
Fizo Omar
Yana Samsudin
Azad
Bront Palarae
Putri Mardiana

Blog Archive